Vodafone od 1. 7. 2014 snížil ceny roamingu v Evropské unii

07.07.2014 10:49

Vodafone od 1. 7. 2014 snížil ceny roamingu v Evropské unii, tedy v zóně 1. Snížení cen v rámci tarifu Vodafone World Roaming se týká odchozích a příchozích volání, SMS, MMS a datového připojení. Spolu se změnou ceny roamingu dochází také ke zrušení služby zpětného volání ze zahraničí pro zákazníky s předplacenými kartami.

Vodafone od 1. 7. 2014 snížil ceny roamingu v Evropské unii
Foto: red
Popisek: Vodafone

Příchozí SMS jsou zdarma. Při volání s tarifem Vodafone World Roaming z Evropské unie (zóny 1) do zemí mimo Evropskou unii (mimo zónu 1), zůstává cena beze změny, tedy 7,47 Kč. Tarif Vodafone World Roaming je určen především pro zákazníky, kteří volají a píší méně a datové připojení využívají minimálně.

Pro zákazníky cestující v EU a Švýcarsku je nejvhodnější tarif Vodafone Roaming na den, kde zaplatí jednorázový denní poplatek 99 Kč a mají k dispozici své volné minuty a SMS do všech sítí tak, jako kdyby byli doma. V případě, že mají aktivovaný některý z neomezených tarifů, volají a SMSkují neomezeně a navíc surfují až do výše 100 MB za den. Příchozí hovory a SMS jsou v rámci tarifu Roaming na den zdarma. Tento tarif mohou využít zákazníci, kteří používají Red tarify, Tarif na míru, Férový tarif či tarif Start. Tarif Red Premium již roaming v zóně 1 zahrnuje.  

Zákazníci využívající tarif Vodafone World Roaming v rámci EU budou o změně cen informováni prostřednictvím SMS. Ceny ostatních roamingových tarifů zůstávají nezměněné.

Spolu se změnou ceny roamingu dochází také ke zrušení služby zpětného volání ze zahraničí pro zákazníky s předplacenými kartami (předvolba *123*). V zemích, ve kterých je pro mezinárodní odchozí volání nutné využít službu zpětného volání s předvolbou *123*, zákazník neuskuteční odchozí hovor. Zákazník nadále přijme příchozí hovor, může odeslat SMS a MMS, a může využívat datové připojení. Ze statistiky Vodafone vyplývá, že v uplynulých 5 měsících tuto službu využilo pouze 182 zákazníků. Ve většině zemí zákazníci s předplacenými kartami již službu zpětného volání nemusí využívat a využívají služby přímého volání.

Více informací o nových cenách roamingu naleznete na adrese: www.vodafone.cz/roaming, pod odkazem Vodafone World Roaming. Informace o zrušení služby zpětného volání a zemích, ve kterých se zpětné volání používá, naleznete na adrese: www.vodafone.cz/roaming, pod odkazem Jak roaming používat – Dobíjení kreditu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ Prodej sníží ceny 1,7 milionu zákazníků na dobu neurčitou u elektřiny i plynu

7:44 ČEZ Prodej sníží ceny 1,7 milionu zákazníků na dobu neurčitou u elektřiny i plynu

Zákazníky ČEZ Prodej teď čekají samé příjemné zprávy. Již za pár týdnů se jim sníží ceny plynu a pak…