Vojenský historický ústav také na sociálních sítích, zpřístupněna i sbírka filmů

29.10.2017 10:30

Vojenský historický ústav Praha spustil letos na podzim svoje facebookové stránky. Najdete zde informace o dění v naší instituci, také aktuální zprávy z nejrůznějších akcí, které mají souvislost s činností VHÚ.

Vojenský historický ústav také na sociálních sítích, zpřístupněna i sbírka filmů
Foto: VHÚ
Popisek: Vojenský historický ústav, logo

Souběžně byl také zpřístupněn unikátní youtubový profil VHÚ MOVIE, kde je možné vidět filmy především s vojenskou tematikou ze sbírek naší instituce. Tlačítka/odkazy na tyto informační zdroje naleznete i na našich stránkách www.vhu.cz, a to v horní části vedle tlačítek jednotlivých muzeí.

Od podzimu 2017 se můžete s aktivitami Vojenského historického ústavu Praha kromě webu vhu.cz potkávat i na sociálních sítích. Facebookové stránky Vojenského historického ústavu Praha mají adresu www.facebook.com/vhupraha. Na facebooku najdete pozvánky na naše akce a rychlé zprávy týkající se muzejních, edičních a mnoha dalších aktivit VHÚ. Podrobně zde také informujeme o rekonstrukci budovy Armádního muzea Žižkov, nahlížíme do sbírkových fondů naší instituce atd.

Vedle facebookového profilu byl spuštěn rovněž speciální youtubový profil VHÚ MOVIE, který najdete na adrese www.youtube.com/vhumovie. Tento profil se konkrétně zaměřuje na největší sbírku vojenských filmů v České republice, která je součástí sbírek VHÚ. Některé zde zveřejněné dokumenty přitom byly už dříve zpracovány v rámci projektu TV Nova Brána do historie. Přibývat však budou další, nyní ovšem už s úvodním titulkem “Vojenský historický ústav Praha uvádí”. Jedná se o mimořádnou kolekci filmů, která je na tomto profilu k dispozici.

Jako standardní informační kanál lze i nadále sledovat naše webové stránky www.vhu.cz. Zde budou zveřejňovány jak hlavní zprávy týkající se aktivit Vojenského historického ústavu Praha, tak zde najde čtenář texty odborně a vědecky zaměřené, které mapují naši i světovou minulost z hlediska vojenství. Jde o texty, jejichž autoři jsou pracovníky VHÚ – jedná se o historiky, kurátory jednotlivých sbírek a další odborné pracovníky. Nadále zde budeme také zveřejňovat jednotlivé exponáty našich sbírek v rubrice Exponát dne; tato rubrika patří čtenářsky k velmi oblíbeným a vyhledávaným.

Zatímco facebookové stránky jsou tedy určeny pro tzv. rychlé zprávy, informace o bezprostředním a aktuálním dění v rámci VHÚ, webové stránky jsou cíleny o něco nadčasověji, mají také z hlediska tematického širší záběr a jsou zde publikovány texty vědečtěji zaměřené.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…