Výcvik 5. kontingentu mise EU v Mali finišuje

11.02.2015 12:28

Příslušníci 5. kontingentu výcvikové mise Evropské unie v Mali pokračují v přípravě před nasazením, minulý týden absolvovali komplexní polní výcvik na Libavé. Čtyři desítky vojáků převážně ze 102. průzkumného praporu odletí do Mali v březnu.

Výcvik 5. kontingentu mise EU v Mali finišuje
Foto: Lukáš Mílek
Popisek: LOV 50B IVECO při střelbách.

„Výcvik byl zaměřen na střeleckou přípravu, včetně házení ručních granátů. Dovednosti a sladěnost našich osádek pak prověřily denní a noční střelby z lafetovaných zbraní vozidel Land Rover Defender 130 Kajman a LOV 50B Iveco,“ přiblížil program nadporučík Pavel Kraina, velitel 5. kontingentu.

Jednotku, která se skládá z přibližně 40 vojáků převážně ze 102. průzkumného praporu z Prostějova, doplňují vojáci například z 25. protiletadlového raketového pluku ze Strakonic či opavského 53. pluku průzkumu a elektronického boje.

„Kromě taktické přípravy a sladěnosti družstev, jsme si v praxi v náročných klimatických podmínkách vyzkoušeli dovednosti skrývající se pod zkratkou S.E.R.E., které zahrnují vyhledání a záchranu vojáka odloučeného od jednotky,“ popsal náplň jednoho z výcvikových dnů příslušník týmu rotmistr Lukáš Mílek.

Závěrečné certifikační cvičení, které bude poslední zkouškou před výjezdem do mise, vojáky čeká v týdnu od 16. do 20. února ve Vyškově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo obrany

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: S kontrolami podnikatelům pomůže aktualizovaná příručka

16:13 Hospodářská komora: S kontrolami podnikatelům pomůže aktualizovaná příručka

jakými kontrolami se může podnikatel setkat, jaká jsou jeho práva a naopak povinnosti? Aktualizovaná…