Vyjádření Jihomoravského kraje k aktuální situaci v ZZS JMK

28.07.2016 16:40

Vedení Jihomoravského kraje reaguje na dnes vyhlášenou stávkovou pohotovost jedné z odborových organizací Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje (ZZS JMK).

Vyjádření Jihomoravského kraje k aktuální situaci v ZZS JMK
Foto: Michal Hašek
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

Stávková pohotovost je institut, který zákon spojuje s neúspěšným kolektivním vyjednáváním, na ZZS JMK je platná kolektivní smlouva a žádné jednaní o její změně vedení kraje není známo.

ZZS JMK je pro vedení kraje jako součást integrovaného záchranného systému prioritou - to v uplynulých letech jasně prokázalo investicemi do úplně nových výjezdových stanovišť - 3 Brno, letos bude Znojmo, do vozového parku ZZS, kdy mezi roky 2009 -2016 bylo pořízeno celkem 70 nových sanitních vozů, dále přístrojová technika a vybavení, to vše za více než 400 milionů Kč.

Vedení kraje si je vědomo, že je nutné motivovat především lékaře ZZS. Na návrh vedení ZZS jsme v červnu poskytli ke stabilizaci mimořádnou injekci na odměňování lékařů ZZS ve výši 10 milionů Kč. Stávkovou  pohotovost vyhlásila jedna z několika odborových organizací, které fungují v rámci ZZS JMK, pro nás velmi zvláštně den před tím, kdy měl předseda této organizace pan Zrza jednat s hejtmanem Jihomoravského kraje. V tomto týdnu překvapivě dlouhodobě plánovanou schůzku odmítl s argumentem, že se nechce scházet s hejtmanem sám.

Pokud můžeme přispět k uklidnění situace, budeme moderátory společného jednání, které iniciujeme se všemi aktéry na 9. srpna. Nejdůležitější zpráva pro veřejnost - jihomoravská záchranka standardně funguje a bude fungovat i v příštích dnech a týdnech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…