ZP MV ČR podporuje dárce krve. Jeden z nich daroval krev již 555krát

22.05.2015 8:50

Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR (ZP 211) podporuje své klienty, kteří se stali bezpříspěvkovými dárci krve a kostní dřeně. Samozřejmostí je multivitaminový přípravek po každém odběru a ti, kteří darují pravidelně, mohou získat od své ZP 211 příspěvek na ozdravný pobyt ve výši 3 000 Kč a držitelé zlaté Janského plakety nebo Zlatého kříže až 6 300 Kč.

ZP MV ČR podporuje dárce krve. Jeden z nich daroval krev již 555krát
Foto: ZP MV ČR
Popisek: ZP MV ČR

Jste-li dárcem krve a nevyužijete příspěvek na ozdravný pobyt, můžete čerpat příspěvek 1 000 Kč resp. 2 000 Kč například na stomatologické výkony a výrobky jako snímatelné celkové náhrady chrupu, metalokeramické korunky, kořenové nástavby, výplně, zubní implantáty, korunky a můstky. Dále na léčbu zrakových vad laserem a aplikaci nitroočních čoček, nehrazené z veřejného zdravotního pojištění, na dioptrické brýle (skla i obruby), kontaktní čočky a řadu dalších. Vedle toho můžete samozřejmě čerpat vybraný bonus z nabídky fondu prevence, jako je např. příspěvek na očkování či různá vyšetření, nehrazená z veřejného zdravotního pojištění.

Vážíme si dárce-rekordmana

„Vážíme si toho, že dárcem-rekordmanem, který před nedávnem přišel do Ústřední vojenské nemocnice v Praze na svůj již 555. odběr, je klient ZP 211 Zdeněk Duběnka, oceněný prezidentem republiky za dárcovství Medailí Za zásluhy o stát I. stupně,“ říká generální ředitel ZP 211 Jaromír Gajdáček.

„Krve nikdy není dost. Když zdravý člověk daruje krev, nic mu to neudělá a potřebným to pomůže a někdy i třeba zachrání život. Nikdy člověk neví, kdy bude tuto vzácnou tekutinu potřebovat on sám, anebo někdo z jeho blízkých. A pak - pocit že jste někomu pomohli a možná i zachránili život, to přece stojí za to, nebo ne?,“ vzkazuje příštím dárcům Zdeněk Duběnka, který krev daruje již od svých 19 let.

Děkujeme!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…