Zájem o JAR u Čechů roste! Může za to snad Krejčíř? Nebo naše mizerná angličtina?

26.01.2014 15:30

Duhová země, jak je Jihoafrická republika také nazývána, byla vždy známa zejména díky boji Nelsona Mandely proti rasovému zvýhodňování bílého obyvatelstva a vysoké kriminalitě. V poslední době se u nás o této zemi hovoří spíše ve spojení s aktivitami Radovana Krejčíře. Může snad tato popularizace za to, že destinaci vzdálenou tisíce kilometrů začínají Češi hojněji navštěvovat?

Zájem o JAR u Čechů roste! Může za to snad Krejčíř? Nebo naše mizerná angličtina?
Foto: geoafrica.com
Popisek: Uprchlý zločinec Radovan Krejčíř, který se skryl v Jihoafrické republice

„Zájem o letenky do Jihoafrické republiky stoupá. Za období leden až říjen 2013 bylo přepraveno o 7 % cestujících více než během stejného období v roce 2012,“ uvádí za Letiště Praha Marika Janoušková.

Jihoafrická republika láká návštěvníky nejen svou krásnou a exotickou přírodou, ale představuje také jednu z možností, jak se v přirozeném prostředí naučit cizí, v tomto případě anglický jazyk. „Opravdu mohu potvrdit trend zvýšeného zájmu Čechů o jazykové kurzy v Jihoafrické republice. Není vyloučeno, že jistý podíl na zvýšeném zájmu má i medializace  kauzy Radovana Krejčíře. V tomto případě se projevuje efekt negativní reklamy,“ komentuje Pavla Pulchart z portálu Study.cz a dodává: „V Jihoafrické republice mají během naší zimy letní období, mnozí tak spojují příjemné s užitečným. Lákavé jsou i ceny kurzu, nejčastěji vysíláme Čechy na čtyřtýdenní pobyt, který vyjde i s ubytováním asi na 36 tisíc.“

Další okolností pozitivně ovlivňující zájem o cestu do nejjižnější země Afriky jsou příznivé cestovní náklady, které se posledních pět let drží na přijatelné úrovni. „Pokud sledujete akční nabídky, můžete zakoupit zpáteční letenku do Kapského města asi za 15 000 Kč,“ dodává Josef Trejbal z Letušky.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…