Žákovské jízdné pro Středočechy pokračuje i tento školní rok, kraj na něj vyčlenil 40 milionů Kč

25.08.2016 10:36

Středočeský kraj bude i nadále pomáhat rodinám s dětmi, které dojíždějí do škol. Pokračování programu Stipendium Středočeského kraje na dojíždění do školy ve školním roce 2016/2017 odsouhlasila Rada kraje v pondělí 22. srpna.

Žákovské jízdné pro Středočechy pokračuje i tento školní rok, kraj na něj vyčlenil 40 milionů Kč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý hejtman Středočeského kraje Miloš Petera

„Podmínky, za kterých mohou žadatelé získat od kraje finanční příspěvek na tzv. žákovské jízdné, se oproti minulému roku prakticky nemění. V rozpočtu na příští rok počítáme se čtyřiceti miliony korun na tyto příspěvky. Vzhledem k obrovskému zájmu ze strany veřejnosti si uvědomujeme, jak je tato podpora důležitá – a to nejen pro sociálně slabé rodiny,“ uvedl středočeský hejtman Miloš Petera (ČSSD).

Středočeský kraj realizuje projekt Stipendium Středočeského kraje na dopravu do školy od školního roku 2009/2010. Středočeským žákům, učňům a studentům jsou krajem hrazeny náklady spojené s dojížděním do školy. Aby bylo žadateli vyplaceno stipendium, musí doložit požadované formuláře a splnit podmínky stanovené Radou kraje. Po vypočtení výše stipendia a schválení v Radě, je následně provedena výplata žadateli.

Projekt je Středočeským krajem provozován od počátku v téměř nezměněných podmínkách.  Pro nadcházející školní rok se změní pouze termíny podání formulářů za jednotlivá pololetí nadcházejícího školního roku. Žádost na první pololetí bude muset podat žadatel do 3. března 2017 a žádost na druhé pololetí do 15. září 2017. Ostatní podmínky projektu včetně stanovování výše stipendia zůstávají bez změny. Formulář s žádostí o zapojení do projektu Stipendium Středočeského kraje na dojíždění do školy pro školní rok 2016/2017 naleznou zájemci na stránkách www.kr-stredocesky.cz.

„Velký zájem Středočechů o žákovské jízdné je dokládán počtem podávaných a schválených žádostí, který každým rokem stoupá. Z tohoto důvodu a časově náročných jednotlivých fází vypořádávání žádostí a řešení souvisejících dotazů veřejnosti či reklamací jsme se rozhodli pro školní rok 2017/2018 projednat a připravit možnosti, jak celý proces vyplácení stipendií na dojíždění do škol zjednodušit,“ dodal hejtman Miloš Petera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

10:42 17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

Denní kontrakty motorové nafty na trhu pohonných hmot Českomoravské komoditní burzy Kladno se v 17. …