Zoo Liberec: Druhá srpnová sobota bude opět patřit slonům

02.08.2018 15:24

V sobotu 11. 8. 2018 se Zoo Liberec opět přidá k oslavám Mezinárodního dne slonů. Jeho cílem je zájemce a návštěvníky blíže seznámit se životem nejen našich libereckých slonic, ale především těch divoce žijících v Africe a Asii. Těch na naší planetě každým dnem stále ubývá.

Zoo Liberec: Druhá srpnová sobota bude opět patřit slonům
Foto: zooliberec.cz
Popisek: ZOO Liberec - logo

Liberecká zoo připravuje k této příležitosti mimořádné komentované prohlídky v zázemí Pavilonu slonů. V rámci nich naši ošetřovatelé účastníkům představí naše sloní samice Rání a Balu a zájemci se budou moci dozvědět mnoho zajímavostí ze života těchto největších suchozemských savců světa. Komentované prohlídky budou probíhat v 10:00, 11:00 a 13:00, délka každé prohlídky bude přibližně 30 minut.

Z důvodu omezené kapacity je nutná rezervace předem, a to na emailu ZDE nebo na telefonním čísle 778772270. Sraz účastníků je vždy v uvedený čas na prostranství za hlavním vchodem do zoo. Exkurze je zpoplatněna částkou 50 Kč, která bude přičtena k běžnému vstupnému. Výtěžek z akce poputuje na podporu aktivit organizace Save-Elephants, se kterou Zoo Liberec již několik let spolupracuje na ochraně divokých slonů ve střední Africe.

Návštěvníci se v den akce mohou těšit také na tematický doprovodný program, jehož součástí bude i sloní kvíz či promítání dokumentů o slonech v budově ZooExpo. Na speciálním stanovišti si zájemci budou moci prohlédnout, jak vypadá sloní stolička nebo denní krmná dávka jednoho slona a zkusit si potěžkat sloní stehenní kost. Dozví se také, proč jsou sloni v přírodě ohroženi a jak jim mohou pomoci.

Akce probíhá od 09:00 do 15:00.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

11:44 ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

Češi v roce 2023 denně spotřebovali v průměru téměř 87 litrů vody, což bylo o zhruba tři litry méně …