Zoo Liberec začala s chovem exotických obojživelníků

01.12.2017 21:20

Liberecká zoo rozšířila svou kolekci chovaných zvířat o nové druhy. V Pavilonu tropů mohou návštěvníci nově pozorovat exotické druhy obojživelníků. Jedná se o tři jedinečné druhy žab pocházejících z tropických deštných lesů – rosničku včelí, parosničku srdíčkovou a pralesničku strašnou.

Zoo Liberec začala s chovem exotických obojživelníků
Foto: www.zooliberec.cz
Popisek: Rosnička včelí

Rosnička včelí se hojně vyskytuje v oblasti Jižní Ameriky a většinu času tráví na stromech v blízkosti pomalu tekoucích vod.

Parosnička srdíčková je zavalitá žába žijící v madagaskarských lesích. Přes den se zahrabává v podrostu, a tudíž není snadné jí ve volné přírodě spatřit.

Posledním žabím druhem je zlatožlutě zbarvená pralesnička strašná. Obývá území jihoamerické Kolumbie a často bývá nazývána také jako šípová žába. Indiáni využívají její prudce jedovatý kožní sekret při lovu kořisti v lesích. Svoji jedovatost získává žabka v přírodě z potravy, v zajetí však svoji toxicitu ztrácí.

Všechny žáby jsou k vidění v Pavilonu tropů, kde jsme pro ně zřídili nová bambusová expoziční terária.  

V historii nejstarší zoo v Čechách je to vůbec poprvé, kdy návštěvníci mohou tropické druhy žab spatřit. Pevně věříme, že naše nové zajímavě zbarvené přírůstky potěší nejen fanoušky teraristiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…