I Švýcaři mají s Romy problém. Píší o loupežných východoevropských klanech

11.04.2012 16:06

Švýcarský magazín Die Weltwoche vyvolal svými články o sporném tématu kriminality východoevropských Romů ve Švýcarsku vlnu kritiky. Čelit musí i trestním oznámením kvůli rasismu, napsal portál welt.de. Poslední vydání časopisu s podtitulem Romové přicházejí: Loupežné výpravy do Švýcarska vyvolalo kontroverze i svým přebalem. Je na něm vyobrazen romský chlapec s pistolí, kterou míří rovnou na zájemce o koupi. Zprávu přináší server Romea.

I Švýcaři mají s Romy problém. Píší o loupežných východoevropských klanech
Foto: Welt.de
Popisek: Švýcarský magazín Die Weltwoche píše o romské kriminalitě a používá tuto fotografii

Sporné jsou celkem tři články. Hlavní z nich, nadepsaný Přijdou, kradou a jdou, připisuje východoevropským romským klanům "velký podíl" na "vzrůstající kriminální turistice". Romové podle redaktorů stojí také za narůstající pouliční prostitucí ve Švýcarsku. Časopis nicméně dodává, že přesná čísla v souvislosti s romskou kriminalitou neexistují, protože policie rozlišuje jen státní a ne etnickou příslušnost.

Magazín čelí trestním oznámením


Die Weltwoche již čelí trestním oznámením nejen ve Švýcarsku, ale také v Rakousku a Německu. Nyní se případem chce zabývat i švýcarská federální komise proti rasismu. Kritici šéfredaktorovi Rogeru Köppelovi mimo jiné vytýkají, že "celé etnikum o asi osmi až 12 milionech lidí degradoval na nejtěžší kriminálníky".

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …