Nečas se příští týden setká s Merkelovou, jednat mají o euru

17.02.2012 18:47

Předseda vlády Petr Nečas bude příští čtvrtek v Německu jednat s kancléřkou Angelou Merkelovou. Schůzka, která se odehraje týden před summitem EU ke smlouvě o fiskální unii, se podle webu Merkelové bude týkat otázek budoucnosti eurozóny i Evropské unie obecně.

Nečas se příští týden setká s Merkelovou, jednat mají o euru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Nečas

Společně s Nečasem by se s Merkelovou na zámku Meseberg nedaleko Berlína měli ve čtvrtek večer setkat premiéři Irska Enda Kenny a Lotyšska Valdis Dombrovskis. "Kancléřka pokračuje ve své neformální výměně názorů s šéfy evropských vlád," uvádějí její internetové stránky. Je to už třetí setkání tohoto druhu, které německá kancléřka s šéfy vlád zemí EU na Mesebergu pořádá.

Německo je pro smlouvu, ČR proti

Německo je silným zastáncem a spolutvůrcem smlouvy o fiskální odpovědnosti zemí EU dohodnuté na počátku roku. Spolu s Francií stojí v čele úsilí o záchranu eura i problémy zmítaného Řecka.

Česká republika se ústy Nečase ke smlouvě zatím odmítla připojit. Nečas se jen krátce před summitem EU, který v Bruselu začíná 1. března, sejde s britským premiérem Davidem Cameronem. Británie se rozhodla na projektu smlouvy nepodílet už loni v prosinci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …