Úplný zvěřinec: Na Slovensku stále řeší Gorilu, teď se objevila i kauza Hyena

09.02.2012 13:06

Na dnešní tiskové konferenci vystoupil Ján Slota, šéf Slovenské národní strany SNS. Kromě výzvy k občanům, aby se připravili na návrat ke koruně a k vystoupení z eurozóny, se také vyjádřil k horké novince - tak zvanému Spisu Hyena.

Úplný zvěřinec: Na Slovensku stále řeší Gorilu, teď se objevila i kauza Hyena
Foto: Parameter.sk
Popisek: Ján Slota, exšéf Slovenské národné strany

Jedná se o další zveřejněný anonymní dokument s údajnými odposlechy telefonních hovorů mezi předsedou Smeru Robertem Ficem, předsedou SDKÚ-DS Mikulášem Dzurindou a předsedou poslaneckého klubu KDH Pavlem Hrušovským, který se nedávno objevil na internetu pod názvem „Hyena“. “I keď nemám nijaké sympatie k Richardovi Sulíkovi (SaS), ani jeho obhajobe homosexuálov a narkomanov, v každom prípade on sa zúčastnil na páde vlády asi najmenším percentom. V podstate to bola dohoda týchto troch pánov, kde sa dohadujú skutočne zaujímavým, priateľským jazykom na tom, ako povalia vládu Ivety Radičovej,” řekl Ján Slota k zveřejněným textům.


A pokračoval v narážce na další skandály na slovenské politické scéně: “SNS je tu tá čestná, charakterná strana, ktorá sa nikdy nezníži k zákulisným intrigám a špicľovaniu”.


Gorila a Sasanka


Nejvíce ve slovenské společnosti rezonuje kauza Gorila, která vyvolala řadu protestů a demonstrací a po letech dostala tisíce Slováků do ulic. Jde o přepisy rozhovorů mezi spolumajitelem finanční skupiny Penta Jaroslavem Haščákem a vysokými státními úředníky a politiky, které byly zachyceny na základě odposlouchávání konspiračního bytu v Bratislavě, což v letech 2005 – 2006 prováděla Slovenská informačná služba. „Zverejnené dokumenty odhalili, že pravica i ľavica slúžia len svojim mecenášom, a nie bežným občanom Slovenska. Parlamentné strany sú nakazené korupciou a touto nákazou infikovali celý štát,“ píše se na webu, kde občané proti Gorile protestují.


Vyměnit premiérku a ovlivňovat generálního prokurátora Dobroslava Trnku. To měl chtít podle dokumentu Sasanka šéf SaS Richard Sulík. V dokumentu jsou údajně přepisy esemeskové komunikace mezi tehdejším předsedou parlamentu Richardem Sulíkem a podnikatelem Mariánem Kočnerem.

 



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …