Nezaplatila třicetikorunový poplatek. Teď dluží šest a půl tisíce

24.10.2010 23:31

Boskovická nemocnice rozprodala své pohledávky. Až teď se tak například rodina šestaosmdesátileté paní dozvěděla, že byla hospitalizována v nemocnici, ale protože s sebou neměla peníze, podepsala, že za poplatek dluží. Teď po ní chce soud šest a půl tisíce korun. Na případ upozornil Deník.

Nezaplatila třicetikorunový poplatek. Teď dluží šest a půl tisíce

Rodina Boženy Krutišové byla postupem nemocnice překvapena. Divili se, že jim výzva nepřišla dříve. Požadovanou částku však soudu ihned zaplatili, přestože s ní nesouhlasí. „Je hodně divné, že jsme za celý rok nedostali jedinou upomínku nebo výzvu k zaplacení.

"Babička nikdy nic nedlužila, vždycky se snažila mít všechno v pořádku, rozhodně není žádný neplatič. Jenže jsme v podstatě neměli šanci se dozvědět, že něco dluží," podivuje se nad postupem nemocnice manželka vnuka staré paní Věra Dufková v Deníku.

Pacienti za poplatky dluží nemocnici desetisíce korun

Nemocnice se brání tvrzení, že by chtěla někoho poškodit. „Postoupení pohledávek jsme dlouho zvažovali, tento postup jsme projednali i s vlastníkem nemocnice, kterým je město. Postupujeme pouze podle zákona tak, aby nebylo poškozováno naše zdravotnické zařízení," uvedl jednatel nemocnice Rostislav Verner.

„Celková hodnota těchto pohledávek je asi jednaosmdesát tisíc korun. Za poplatky však pacienti nemocnici dluží další desetitisíce korun," uvedla. Podle ní není v silách nemocnice, aby vyhodnotila, kdo je chronický neplatič a kdo jen opomenul zaplatit. „Když jsme dříve posílali výzvy, lidé nám po urgencích zaplatili tak pět procent ze všech poplatků. Většina těch, kdo dluží, jsou totiž opravdu chroničtí neplatiči," dodala.

Více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…