O deset procent nejchudších se bojím, přiznal Heger

25.06.2011 15:51

Zdravotnická reforma je podle ministra zdravotnictví Leoše Hegera (TOP 09) nezbytná. Sám ale přiznává, že má jisté trhliny. Například ohrozí deset procent nejchudších občanů.

O deset procent nejchudších se bojím, přiznal Heger

Podle ministra zdravotnictví Leoše Hegera (TOP 09) je totiž každý desátý Čech zdravotnickou reformou nepřímo ohrožen.

Rath má pravdu?

"Deset procent nejchudších obyvatel je rizikových.To, co říká David Rath, že tito chudáci se nebudou léčit a prostě zkrachují, je riziko, které se musí hlídat," připustil Heger v rozhovoru pro sobotní Mladou frontu Dnes. Resort si je podle něho podobného rizika vědom a hodlá jej prý hlídat.

V souvislosti se zdravotnickými návrhy zavzpomínal ministr také na vládní působení exšéfa dopravy Víta Bárty (VV). Důležité totiž podle něho není ani tak to, kdo působí ve vládě, ale to, komu se jednotliví její členové musí zpovídat. 

Více o Leoši Hegerovi ZDE

"A já musím řict, že kdybych se ještě dnes chodil zpovídat z detailů zdravotnictví k Vítu Bártovi, to už by bylo přes mou míru, kdyby se to mělo opakovat," uvedl v rozhovoru pro deník. O detailech zdravotnických, ale i jiných reforem, by se totiž podle něho mělo jednat s experty, nikoliv politiky.

Heger ale nepřímo připouští, že to byl právě Bárta, kdo mu pomohl zdravotnickou reformu prosait. Strhl totiž pozornost na zachování amalgámových plomb zdarma a nechal tak projít Hegerovy příplatky za nadstandard.

Rychlost Hegera překvapila

"Ano, nakonec to prosazení na půdě Poslanecké sněmovny bylo rychlejší a hladší, než jsme si mysleli," uzavřel ministr s tím, že reformu možná trochu zastínily jiné vládní problémy.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: „Ano, stát se to může.“ Výrobce covid-vakcín přiznal ohrožení

8:32 Průlom: „Ano, stát se to může.“ Výrobce covid-vakcín přiznal ohrožení

Ve Velké Británii došlo podle serveru The Telegraph k zásadnímu průlomu, co se týče odškodňování lid…