Prymulův kolega z nemocnice: Co to děláš, Romane? Co ti to radí za blbečky?

21.10.2020 12:25

ParlamentníListy.cz měly možnost hovořit s lékařem hradecké fakultní nemocnice, který zná dlouhé roky ministra zdravotnictví Prymulu. Byť je už v důchodu a nechodí do práce, pozorně sleduje aktuální situaci v zemi. Svému kolegovi vzkazuje, aby ubral a začal se chovat racionálně.

Prymulův kolega z nemocnice: Co to děláš, Romane? Co ti to radí za blbečky?
Foto: Screen Partie TV Prima
Popisek: Roman Prymula v Partii TV Prima

Anketa

Máte důvěru ke zpravodajství a publicistice ČT?

6%
94%
hlasovalo: 24424 lidí
„Mým vnoučatům to něco říká, ale mně ne, takže když slyším, že pan ministr oznámil něco na Twitteru, vůbec nevím, co to je, komu to vlastně říká a kdo mu takto hloupě radí," uvedl lékař, u něhož jsme slíbili neuvádět jméno. Můžeme říci, že jde o odborníka na srdce.

„Prymula je vynikající expert, znám ho desítky let, ale má kolem sebe, promiňte mi to, blbečky. Takový aparát a on vydává jedno prohlášení a doporučení za druhým, že ani my, habilitovaní a jmenovaní profesoři netušíme, na co se máme připravit. Navíc znovu opakuji, že je zcela nemístné cokoli oznamovat prostřednictvím internetu, za to bych mu nedal ani zápočet," uvádí dále s tím, že současná vládní opatření a nařízení začínají splývat.

„Buď se operuje, nebo se žvaní v kuřárně," uzavřel s tím, že věří, že si ministr Prymula přibere opravdové a kvalifikované odborníky. „Abych nechodil daleko, v hradecké nemocnici bych začal u Honzy Čápa (prof. MUDr. Jan Čáp, CSc. je internista, endokrinolog) a pokračoval, však on už ví, ale ať neblbne s tím internet a začne vystupovat konzistentně jednou za 24 hodin prostřednictvím televize, ti jeho poradci musí být totální diletanti, a to ani nemluvím o společném focení, kdy sýčkovali na pokyn nějakého chlapce jak cvičené opice: profesoři oborů, kde opravdu musíte umět," povzdechl si závěrem s odkazem na společné prohlášení ředitelů nemocnic a Romana Prymuly.

Projev ministra zdravotnictví Romana Prymuly 13.10.2020

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…