Běda, nejdřív Mnichov a teď tohle? Marešův Sarkozy, Klaus a Vondráčková bědují…

19.01.2012 13:14

Česko zachvátila panika. Ženám v různých koutech světa praskají v prsou silikonové implantáty francouzské výroby a dva tisíce žen v Česku teď neví, co mají dělat. Mají si je nechat vyměnit? Radši ano, nebo by se taky mohlo stát to, co nastínil v nejnovějším čísle Reflexu kreslíř Štěpán Mareš.

Běda, nejdřív Mnichov a teď tohle? Marešův Sarkozy, Klaus a Vondráčková bědují…
Foto: FonArCom
Popisek: Francouzský exprezident Nicolas Sarkozy a německá kancléřka Angela Merkelová

Francouzská asociace pro dohled nad léčivy (AFFSAPS) loni oznámila, že se implantáty od firmy Poly Implant Prothese (PIP) stahují kvůli praskání a možným zdravotním komplikacím z trhu a přestávají se prodávat a vyvážet. Doporučila, aby pacientky měly zvýšený lékařský dohled. Český distributor ve spolupráci se SÚKL pak okamžitě informoval zdravotnická zařízení v Česku. Implantáty se i tady stáhly a VZP doporučila, aby si české ženy a dívky nechaly svá "umělá prsa" vyměnit. Těm, co mají silikony do ňader vložené ze zdravotních důvodů, dokonce prý reoperaci zaplatí i zdravotní pojišťovny.

Jenže kreslíř Štěpán Mareš krátce poté přišel na to, že s omluvou za francouzské rozpadající se silikony chce přispěchat i francouzský prezident Nicolas Sarkozy.

Stydím se, že jsem Francouz

„Běda, nejdřív Mnichov a teď ještě něco mnohem horšího,“ namaloval Mareš v kresleném seriálu Zelený Raoul nešťasného Sarkozyho, který s hlavou v rukách běduje nad tím, že neví, jak se má za Francii vlastně omluvit. Později ale na to přišel....Proto Sarkozy vystoupil veřejně v televizi a údajně prohlásil: „Stydím se za to, že jsem Francouz, excusez – moi! Omlouvám se všemu českému lidu.“

A kdo že jej k této omluvě vybídnul? Podle Mareše nikdo menší, než český prezident Václav Klaus.

„Implantát poničil naše národní bohatství. Francie se musí omluvit…,“ řekl údajně Klaus v bublině od Mareše. Jeho k takovéto reakci krátce předtím vybídla zpěvačka Helena Vondráčková. Ta se totiž kdysi přiznala, že si nechala prsa také zvětšit a teď se podle několika obrázků Zeleného Raoula bojí, že o svou přednost přijde. A taky že přišla. Podle záměrů Mareše o pár okének dál...

„A já hlupačka Francouzům tolik věřila. Podívej, Václave, co zbylo z mých prsou,“ říká Vondráčková pak v jiné bublině, když přišla se svou stížností dokonce i na Pražský hrad.

Vždyť ta naše Helena je národní bohatství

Vysvětlení, že se Klaus obrátil právě na Sarkozyho lze ale vyčíst z jeho okamžité myšlenky. „O tom, že je Helena národní bohatství, nikdo nepochybuje,“ dovysvětlil pak k tomu sám Mareš.

Jenže Helena už Francouzům nevěří a tak se obrátila se žádostí o nové prsní implantáty na Rusko. Svá nová a olbřímý prsa pak ukázala v Moskvě dokonce i premiérovi Vladimíru Putinovi. „Je to sice starší model, ale nezradí,“ řekla mu. Jenže to asi neměla dělat.

Ruská prsa byla ještě horší

Prsa „ruské výroby“ totiž také praskla a to dokonce tak, že to Helenu vystřelilo do vesmíru. „Mýlit se je lidské, Heleno,“ ukončuje svůj komiksový seriál Mareš úplně posledním obrázkem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…