Jak na vlasy poškozené chemickým barvením

05.01.2016 0:00

Máte za sebou roky užívání chemických barev na vlasy? Je na čase zakročit. Povíme vám jak.

Jak na vlasy poškozené chemickým barvením
Foto: dodavatel TZ
Popisek: modelka

Chemickým barvám již dávno odzvonilo. Na vině je především fakt, že po letech chemického barvení vlasy nevypadají ani krásně, ani zdravě a už vůbec ne přijatelně. To si uvědomuje snad každá žena, která kdy skočila na reklamní triky předních výrobců vlasových produktů. Náprava se ovšem nezdá být nejjednodušší, a tak si většina z nás vlasy raději barví dál, než aby zakročila.

Prvním krokem, který je třeba podstoupit, je si vlasy už dále neničit. Pro velké procento žen to však znamená změnit barvu či chvíli žít s dvoubarevnou hřívu. A to je kámen úrazu. Naštěstí však existuje alternativa. Nejste-li spokojené se svou přírodní barvou nebo ji jen potřebujete oživit, na řadu přichází henna. Jak je však známo, henna jako taková má jistá omezení. Jedno z těch nejnepohodlnějších je to, že nelze aplikovat na chemicky upravované vlasy. Žena, která se tedy rozhodne pro takto razantní změnu, musí nejprve dobrých šest týdnů vyčkat. Přírodní barvy Surya Henna od výrobce Brazil Products, které kromě henny obsahují dalších čtrnáct bylin, však tento nedostatek odstraňují.

Barvu je možné aplikovat hned po posledním neúspěšném barvení, neobsahuje žádný kysličník, je hypoalergenní a dermatologicky testována. Také se jedná o přírodní a vegan produkt splňující veškeré standardy. Dostupná je buď v prášku nebo v podobě krému. Nepopiratelnou výhodou je však to, že jednotlivé odstíny lze míchat, a tak můžete dosáhnout naprosto božského odstínu. Barvy s hennou  navíc vypadají daleko přirozeněji než barvy chemické a kromě výživy a hydratace působí jako neviditelný ochranný filtr a chrání tak vlasy před škodlivými vlivy.

Než však vůbec přistoupíte ke změně barvy a vydáte se přírodnější cestou, doporučujeme návštěvu kadeřnice, která si poradí se zničenými konečky. Vlasy tak zbavíte zbytečné zátěže, provzdušníte je a pravděpodobnost, že se vlasy regenerují dříve, bude mnohem vyšší.

„Vlasy si barvím hennou již druhým rokem a nemůžu si stěžovat, jsou pevné, lesklé, netřepí se. Navíc se mi často stává, že mě lidé zastavují na ulici a ptají se, jestli jde o mojí přirozenou barvu, že vypadá skvěle.“ uvádí slečna Veronika z Prahy. Ta k přírodnímu barvení vlasů přistoupila z toho samého důvodu jako většina žen. „K chemické barvě bych se už nikdy nevrátila, nestojí to za to. Vlasy vypadaly dobře vždy maximálně týden po barvení, pak bylo vidět, jak byly poničené.“ dodává Veronika.

Trápí-li vás ten samý problém, řekněte rozhodné ne chemii a využijte darů přírody. Samy uvidíte, o co jste celou tu dobu přicházely.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaB

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…