Primátor Svoboda: Záchranný systém proti povodním funguje dobře

11.08.2012 15:47

Od tragických povodní uběhlo již deset let. Toto datum si dnes Praha připomíná cvičením integrovaného záchranného systému. Hasiči a vojáci postavili k tomu účelu hliníkové zábrany podél pravého břehu Vltavy – od Žofína až po nemocnici Na Františku.

Primátor Svoboda: Záchranný systém proti povodním funguje dobře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

Na cvičení hasičů dnes na Žofíně od rána dohlížel i pražský primátor Bohuslav Svoboda. Prohlásil, že Praha je případně na „velkou vodu“ připravena a integrovaný záchranný systém funguje podle plánu. 

 „Je připravena ukázka všech složek Integrovaného záchranného systému i pro děti jsou nějaké soutěže. A i občané si můžou vyzkoušet stavbu těch protipovodňovek. Do 17 hodin se mohou všude podívat a my budeme k dispozici. Potom začneme postupně likvidovat tak, aby večer už byla Praha zase kompletně průjezdná,“ informoval v této souvislosti Radiožurnál ředitel krizového štábu města Petr Beran.  

Do cvičení se podle informací Českého rozhlasu zapojilo přes 300 lidí, také z Dopravního podniku nebo magistrátu. „Zátarasy jsou relativně lehké, z hliníku. Přesto jich je prý na 40 tun a Praze je závidí celá Evropa,“ připomnělo k tomu rádio.  

Cvičení ovšem přineslo a ještě přinese dopravní omezení v centru Prahy. Až do 23 hodin bude uzavřena pro vjezd i parkování řada ulic podél pravého břehu Vltavy.

Kde všude bude dopravní omezení? „Masarykovo nábřeží v úseku Myslíkova–most Legií, Divadelní ulice v celém úseku, Smetanovo nábřeží v úseku most Legií–Karlova, ulice Karolíny Světlé v úseku Náprstkova–Smetanovo nábřeží, Kaprova ulice v úseku Žatecká–Křižovnická a Dvořákovo nábřeží v úseku Čechův most–Klášterská. Na těchto komunikacích nebude možné ani parkovat. Omezení parkování se bude týkat také ulic Na Struze, Pštrosovy, Kaprovy, Valentinské a Dušní,“  uvedla pro rozhlas mluvčí pražského magistrátu Tereza Králová.

Změny mají také cestující MHD. Z části své trasy jsou totiž  během celého dne odkloněny tramvajové linky 17 a 18.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…