Protirómský aktivista Kohout zatím unikl vězení. Soud rozhodne znovu

30.12.2011 19:21

Lukáš Kohout, který se proslavil vydáváním se za falešného asistenta Jana Kavana, organizoval v minulých měsících protirómské protesty na Šluknovsku. Porušení podmínky si ale nepřipouští.

Protirómský aktivista Kohout zatím unikl vězení. Soud rozhodne znovu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aktivista Lukáš Kohout na protiromské demonstraci ve Varnsdorfu

Organizátor protiromských protestů na severu Čech Lukáš Kohout zatím do vězení nepůjde. Okresní soud v České Lípě ho v říjnu sice poslal za porušení podmínky na deset měsíců do vězení, Krajský soud v Liberci však rozhodnutí z procesních důvodů zrušil a případ vrátil zpět do České Lípy. O Kohoutově osudu se tak bude rozhodovat znovu.

Protesty orgnizováné Kohoutem končily i střety s policií

Lukáš Kohout, který se proslavil jako falešný asistent bývalého poslance Jana Kavana, v minulých měsících organizoval na Šluknovsku několik demonstrací namířených proti Romům sestěhovaným do ubytoven ve Varnsdorfu nebo v Rumburku. Některé pokusy demonstrantů dostat se k romským ubytovnám skončily střety s policií. Porušení podmínky si ale není vědom.

SLEDUJEME témata: Šluknovsko a Romové

První soud údajně rozhodnul špatně

V minulosti Kohouta potrestal Obvodní soud pro Prahu 1 za podvod a krádež. Trest si odpykával ve věznici ve Stráži pod Ralskem. Po propuštění ale neplnil podmínky podmínečného propuštění, nenavštěvoval probačního úředníka ani se nesnažil uhradit škodu. Proto ho soud znovu poslal do vězení. Podle místopředsedkyně libereckého soudu Hany Burešové ale došlo k procesnímu pochybení, Kohout neměl právního zástupce a neměl možnost se hájit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nip

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…