S Havlem se loučí i jeho oficialni web

19.12.2011 16:09

Do smuteční černi se oděly i internetové stránky věnované prezidentu Havlovi. Portál Pražského hradu nabízí zvláštní web, kde je mimo jiné možné napsat a odeslat kondolenci. Smuteční fotka visí i na oficiálních stránkách Václava Havla, na které ovšem neschází jeho typický úsměv.

S Havlem se loučí i jeho oficialni web
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý prezident ČR Václav Havel

Na oficiálních internetových stránkách prvního polistopadového prezidenta Václava Havla www.vaclavhavel.cz visí smuteční fotka s černým proužkem, prezident se na ní usmívá.  Jako první a nejdůležitější informaci se tak návštěvníci jeho webu dozvědí, že prezident již není mezi námi.  

Vše k tématu skon Václava Havla

Na webu Pražského hradu pak najdeme speciální smuteční stránku vyvedenou ve smutečních barvách, kde je shrnut život a dílo významného státníka. Lidé mohou odeslat také internetový vzkaz do kondolenční knihy, což mohou ocenit ti, kteří chtějí vyjádřit soustrast, ale nedostanou se k některé z kondolenčních knih na radnicích či přímo na Pražském hradě.

Zprávy z celé republiky ovšem svědčí o tom, že kdo může, rád vyrazí na Pražský hrad nebo alespoň na radnici svého města, kde podepíše kondolenční knihu, aby se s prezidentem rozloučil a vyjádřil smutek. Příležitost budou mít občané i v  pátek 23. prosince, kdy se v Chrámu sv. Víta koná poslední rozloučení s Václavem Havlem od 12 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…