„Když omezíte emise, lidé budou mít Rusko radši.“ V USA padla další perla

07.03.2024 8:05

Někdejší ministr zahraničí John Kerry se v administrativě Joea Bidena věnuje boji s globálním oteplováním. Teď vyrukoval se vzkazem určeným všem Rusům. Nejednomu člověku nad jeho slovy zůstal rozum stát. jedná se o ekologii.

„Když omezíte emise, lidé budou mít Rusko radši.“ V USA padla další perla
Foto: ilovepagadian.com
Popisek: John Kerry, ministr zahraničí USA

Bývalý uchazeč demokratické strany o post prezidenta USA, jehož nakonec porazil Bush mladší, šokoval svým prohlášením o Rusku, válce na Ukrajině a boji se změnou klimatu.

„Věřím, že Rusko má schopnost provést zásadní změny, pokud by chtělo. Chci říct, že pokud je Rusko schopné rozpoutat nezákonnou válku a invazi do jiné země, můžeme ho činit zodpovědným i za ochranu klimatu,“ řekl Kerry na tiskové konferenci.

Poznamenal, že kvůli tomu, co Rusko provedlo, teď není možné řešit tyto důležité otázky.

„Bohužel. Říkám bohužel, protože je to ztráta pro celý svět, kdy Rusko nejedná konstruktivně v této věci. Ale my potřebujeme všechny země. Rusko je ostatně nejrozlehlejší zemí na planetě. A pokud by Rusko chtělo prokázat dobrou vůli, mohlo by vystoupit a oznámit, jaké vyvinou úsilí ke snížení produkce svých emisí? Možná by to pomohlo otevřít dveře k tomu, aby se lidé cítili lépe kvůli tomu, co se Rusko chystá udělat,“ konstatoval.

Manažer a obchodník nad slovy Johna Kerryho jen nevěřícně kroutil hlavou.

„Můj bože. Pokud chce Rusko věci zlepšit, začněte ukončením invaze na Ukrajinu. Ale poslouchej, co Kerry navrhuje,“ upozornil na sociální síti X.

Uživatelka, která na sociální síti X vystupuje pod označením Freyja, zašla v hodnocení Kerryho projevu ještě dál.

„Zdá se, že John Kerry si myslí, že kdyby Rusko zaujalo k ukrajinské válce ekologičtější přístup, lidé by byli shovívavější k tomu, co dělá. Zřejmě je v pořádku, pokud bude většina obyvatel Ukrajiny vyhlazena, když to sníží uhlíkovou stopu,“ napsala šokovaná uživatelka.

A do třetice se ozval také profil Visegrád24, který zveřejňuje zprávy z politiky a aktuálního dění. „Zdá se, že John Kerry říká, že lidé na celém světě by mohli být vůči Rusku sympatičtější, navzdory invazi na Ukrajinu, pokud Rusko převezme větší odpovědnost v boji proti změně klimatu. To je přinejmenším velmi zvláštní myšlenkový směr.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…