„Národní vyvrhel“ Ivan David udeřil. 32 miliard z EU? Odnesl to Pirát, který závidí Merkelovou. Zmíněn i Hitler

31.03.2020 9:27

„Závidím Němcům Merkelovou,“ tak zněla slova europoslance Mikuláše Peksy (Piráti) v rozhovoru pro Parlamentní listy. A právě ta zaujala jeho kolegu z Evropského parlamentu Ivana Davida (SPD), aby vyjmenoval, co vše Merkelová učinila – například, že dle jeho slov pozvala miliony muslimů do Německa a pak se o ně chtěla štědře rozdělit s okolními zeměmi. David byl jediným poslancem, který hlasoval proti přerozdělení 32 miliard korun České republice z fondu EU na řešení koronaviru.

„Národní vyvrhel“ Ivan David udeřil. 32 miliard z EU? Odnesl to Pirát, který závidí Merkelovou. Zmíněn i Hitler
Foto: archiv
Popisek: MUDr. Ivan David, český psychiatr. Za politické hnutí SPD byl zvolen poslancem Evropského parlamentu

David se o Peksovi rozepsal ve svém komentáři na Facebooku. Zaujal jej totiž rozhovor v Parlamentních listech. „Tohoto pirátského poslance EP jsem občas vídal na chodbě v Bruselu. Ve formálním společenském kontaktu byl zdvořilý, nenápadného zevnějšku. Dosud mě nic nevedlo ke snaze se o něj blíže zajímat. Teprve svým tvrzením, že nám laskavá EU chce poslat 32 miliard, což jsem prý chtěl zmařit, mě zaujal a jal jsem se trochu prozkoumávat jeho intelektuální obzor a formát osobnost,“ poznamenal David s tím, že však nejvíce vytěžil z jeho nedávného rozhovoru poskytnutého Parlamentním listům. 

Anketa

Kalousek je připraven na ozbrojený odpor proti Babišově vládě. Šli byste s ním?

hlasovalo: 27623 lidí

Peksa se v něm totiž svěřil, že závidí Němcům jejich kancléřku Angelu Merkelovou. „Kancléřka Merkelová mimo jiné pozvala miliony muslimů do Německa a pak se o ně chtěla štědře rozdělit s okolními zeměmi. Je to také ona, která tvrdila, že poválečné vyhnání sudetských Němců, kteří z 95 % podporovali Hitlera a rozbili Československo, je neodůvodnitelné, a také čile spolupracuje s fašistou Erdoganem. To je jistě pro piráta Peksu hned několik důvodů k závisti,“ poznamenal David a poradil Peksovi, že může snadno požádat v Německu o občanství.

„Zatímco má obecně v příčinných souvislostech záviděníhodné jasno, za skutečnost relativně příznivější epidemiologické situace v České republice prý vděčíme náhodě, protože epidemie přišla odjinud. Jeho kritika premiéra Babiše prý ‚nesouvisí s politickým bojem‘. Jistě by tedy veřejně pranýřoval i pirátského primátora Hřiba, ten je však zřejmě bezchybný. Soudí, že ‚krizový štáb‘ byl zřízen zásluhou Pirátů,“ všímá si dále David. 

A komentuje i další europoslancovu odpověď, kdy se Peksa dle Davida domnívá, že nám Číňané draze dodávají ochranné pomůcky, které v Evropě předtím levně skoupili. „Na to kromě Peksy také dosud nikdo nepřišel. Sám to asi zkontroloval a zjistil, že dodány byly právě ony pomůcky, které zde Číňané skoupili. Peksa také uvedl, že ‚dodavatelů je významně více, ale v českých médiích se mluví výhradně o Číně‘. Je zajímavé, že nevyužil možnosti a neuvedl žádné jiné dodavatele, aby se tedy nemluvilo výhradně o Číně,“ zmínil David.

Anketa

Obstála Evropská unie jako instituce v současné ,,koronakrizi"?

1%
99%
hlasovalo: 30598 lidí

„Na otázku, zda nízká čísla nemocnosti jsou důkazem, že nařízení fungují, odpovídá Peksa, že se nevymykáme průměru. Vláda tedy ‚nedokázala zajistit‘, ale ‚nevymykáme se průměru‘. Patrně tím chce říci, že ani jiné vlády ‚nedokázaly zajistit‘. Mají asi nedostatek Pirátů,“ komentuje David. 

Následně se pak ještě vrátil k Peksovu obdivu Německa. „Moje asistentka sleduje denně německé zprávy, slýchá, že zdravotnictví se v Německu potýká se stejnými problémy jako v ČR a velké nemocnice konstatují zásoby zdravotnických prostředků na 7–10 dní, tedy podobně jako u nás. Významná pomoc Itálii je za těchto okolností krajně nepravděpodobná. Pan poslanec EP Peksa si pochvaluje, že Německo má prý rezervy: ‚…mohou podpořit všechny členské státy eurozóny. Takže mají dobrou šanci to překonat dobře. A pevně doufám, že využijeme toho, že česká ekonomika do eurozóny vyváží, protože vzhledem k propadu, jaký zažíváme u koruny, nehodnotím naše perspektivy moc dobře.‘ Je to zvláštní úvaha, protože ‚eurobondy‘ byly definitivně zamítnuty, takže chudší země dostanou půjčky za mnohem nevýhodnějších podmínek. Kromě toho jsme exportní ekonomika a slabší měna podporuje export a ztěžuje import, což může zlepšovat podmínky pro soběstačnost. Německo, jak známo, podpořilo Řecko takovým způsobem, že se z toho Řekové hned tak nevzpamatují,“ uzavřel David.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…