„Povodňový primátor“ Němec se ozval: Pořád jste se mi posmívali, a dneska...

04.06.2013 18:52

Někdejší pražský primátor Igor Němec si postěžoval, že ho řada lidí kritizuje za údajně nezvládnutou situaci při povodních z roku 2002, ale nikdo se neptá na jeho stanovisko k celé věci. Zprávu přináší server iDnes.cz a připomíná, že exprimátor krátce před katastrofálními povodněmi tvrdil, že Praze nic vážného nehrozí.

„Povodňový primátor“ Němec se ozval: Pořád jste se mi posmívali, a dneska...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Karlově mostě pracuje bagr, který má odstraňovat případné naplaveniny na pilířích

"Já bych řekl, že Praha není ohrožena. Situace je, bych řekl, nadmíru výtečná. Všechny orgány pracují, jak mají," prohlašoval Němec v době, kdy hladina Vltavy stále rostla a za pár hodin pronikla do metra.

Vytrhávají mé výroky z kontextu

Dnes je Igor Němec šéfem Úřadu na ochranu osobních údajů a podivuje se nad tím, že se na něj nikdo neobrací s dotazem na jeho názor, přestože jeho jméno padá v médiích poměrně často v souvislosti s povodněmi

"Úvodem bych rád předeslal, že ačkoliv o povodních (včetně té z roku 2002) proběhlo do dnešní doby v televizích i jiných médiích mnoho debat, v nichž skoro téměř v každé padlo moje jméno - nikdo mě nikdy k takové debatě nepřizval. Nemá nikdo odvahu se mnou na toto téma diskutovat?" napsal Němec v úvodu prohlášení, v němž říká, že jsou jeho výroky "zákeřně" opakovaně vytržené z kontextu.

Dodává k tomu, že před jedenácti lety ani odborníci nevěřili, že na Prahu udeří povodeň netušených rozměrů. Dodnes je přesvědčen, že v roce 2002 postupoval správně. Pověřený primátor Prahy Tomáš Hudeček (TOP 09) opakovaně prohlásil, že v Praze letos situaci nepodcenil, ve srovnání s rokem 2002.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

10:21 Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

Staří, v ekonomických problémech, nevzdělaní. Takoví jsou dle společného projektu agentury STEM a Če…