„Přilepte se k silnici!“ Známý komentátor naštval veřejnost. Ťukal si na hlavu kvůli petardám

01.01.2024 10:11 | Monitoring

Politolog Jiří Pehe doufal, že bude mít klid od zábavní pyrotechniky, ale marně. Okomentoval to na svém twitterovém účtu, kde se však do něj někteří uživatelé pustili. O tradiční odpalování ohňostrojů se pak i přes zákaz nepřipravali lidé v centru Prahy, kde bylo o půlnoci rušno. Policie přesto konstatovala, že se letošní silvestrovské oslavy obešly bez vážnějších prohřešků.

„Přilepte se k silnici!“ Známý komentátor naštval veřejnost. Ťukal si na hlavu kvůli petardám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Po ohňostroji

„Bydlím jen několik set metrů od místa klánovické vraždy a doufal jsem, že alespoň tady spoluobčané nebudou odpalovat zábavní pyrotechniku, ale bohužel…“ napsal Jiří Pehe na sociální síť.

„Víš ty co, běž se přilepit k silnici!“ napsal mu jeden z uživatelů.

„Lidi se chtějí bavit, život jde dál. Tak to prostě je,“ napsal mu další.

„Jistě lidé jsou hrozní a nejsou tak skvělí jako jste vždy morálně na výši vy. Zkuste být aspoň jeden den normální,“ píše další.

„Jo, voni se vsichni z toho poserou. Denne zemrou na cr silnicich 2 lide. Za 10 dni je to 20 a nikdo nic neresi. To co se stalo je hrozne, ale to se jako ma zastavit svet? Ti jebe nebo co?“ komentuje další.

„Taky jsem kousíček, a ta neúcta k té obrovské tragédii je hrozná... ani nechci domyslet co prožívá ta rodina a manželka... ach jo, lidi jsou tak hloupí,“ dodal další.

„Protoze to nema zadnou spojitost, proboha! Proberte se,“ sdělil další.

Anketa

Reprezentuje Petr Fiala dobře Českou republiku?

2%
97%
hlasovalo: 57620 lidí
Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) se před silvestrovským veselím obrátil na sociální síti X na veřejnost s výzvou, aby letos oželela silvestrovský ohňostroj. A to z důvodu, aby nedocházelo k traumatizování lidí po střelbě na filozofické fakultě v Praze a v Klánovicích. Někteří vzali jeho prosby vážně, jiní se také nezdrželi ostré kritiky.

„Obejděme se letos na silvestra bez ohňostrojů a zábavní pyrotechniky. Požádal jsem o to dnes dopisem všechny starosty a starostky, ale obracím se s osobní prosbou i na vás. Před pár dny jsme zažili dva násilné činy spojené se střelbou. To nejmenší, co můžeme udělat pro ty, koho se události bolestně dotkly, je nezvyšovat nervozitu a neprohlubovat trauma, které násilí zanechalo. Budu rád, když moji prosbu zvážíte. Přejme si pokud možno klidný rok 2024 a oslavme jeho příchod v podobném duchu. Děkuji,“ napsal Rakušan na platformě X.

V následné diskusi se lidé nehodlali silvestrovského ohňostroje vzdát. Obzvláště pak, když do něj investovali již nemalé peníze.

„Co mám teď dělat s nakoupenou pyrotechnikou?“ ptal se ministra Rakušana například uživatel Petyr.

Zakáz ohňostroje na Václavském náměstí lidé ignorovali

Že si to bez ohňostroje na Silvestra nedokážo lidé představit, bylo znát předně v centru Prahy, kde i přes zákaz odpalování pyrotechniky pod pokutou 10 tisíc korun na místě, nebo až 100 tisíc ve správním řízení, byly o půlnoci hromadně odpalovány ohňostroje i petardy.

Policie již v průběhu silvestrovského večera informovala, že na konkrétní místa v Praze nasadila v rámci zajištění bezpečnosti policisty s dlouhými zbraněmi.

Celkově se ale letošní silvestrovské oslavy v ČR obešly bez vážnějších prohřešků proti bezpečnosti, informovala dále policie. Nejčastější výjezdy byly k domácím sporům, k nahlášenému rušení nočního klidu, k drobným šarvátkám. Policie také asistovala hasičům u zahoření zábavní pyrotechniky.

Tragický případ se odehrál v jižních Čechách, kde se opilý muž rozhodl řídit bagr, převrátil ho a zemřel pod ním.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pan Pehe by se obešel bez ohňostrojů,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemravní bahno , 01.01.2024 11:02:43
my bychom se obešli bez Jiřího Pehe a jeho jednostranných, žvanivých, havloidních blábolů na veřejnoprávní, NÁMI PLACENÉ televizi. Fifty - fifty. Ohňostroje taky nepodporuji (zvěř), ale radši ohňostroj do rána bílého, než Pehe a jeho názory na obrazovce. NÁMI PLACENÉ, znova opakuji!

|  26 |  0

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…