„Z této místnosti neodejdeš, dokud tě neojedu!“ Drama na ubytovně uprchlíků. Dívka chtěla v hrůze vyskočil z okna

04.05.2018 6:48

Okresní soud v německém Harburgu udělil několikaměsíční podmíněný trest eritrejskému migrantovi, který se pokusil v uprchlickém táboře znásilnit mladou ženu pocházející ze stejné země.

„Z této místnosti neodejdeš, dokud tě neojedu!“ Drama na ubytovně uprchlíků. Dívka chtěla v hrůze vyskočil z okna
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Stany si uprchlíci rozestavili hned na několika ulicích. Tábory migrantů ze Středního východu a z Afriky vyrostly odděleně

K incidentu mezi třiatřicetiletým Eritrejcem a devatenáctiletou ženou došlo letos v lednu v uprchlické ubytovně v Neugrabenu. Muž nejprve ženě vyhrožoval, že ji nenechá odejít ze svého pokoje, pokud mu nebude po vůli. Když na jeho výhrůžky Eritrejka nereagovala, tak se na ni vrhl, povalil ji na zem a snažil se vynutit pohlavní styk násilím. „Z této místnosti neodejdeš, dokud tě neojedu,“ citoval prokurátor z výpovědi oběti.

Ke znásilnění nakonec nedošlo. Nikoli proto, že by si Eritrejec uvědomil nevhodnost svého chování, ale čest mladé ženy zachránili ostatní obyvatelé ubytovny. Když slyšeli její výkřiky a tupé rány, kterými ji zasypával rozzuřený násilník, přivolali policii a přiběhli jí na pomoc. Jeho oběť se ještě předtím snažila zachránit skokem z okna. Díky ostražitosti ostatních obyvatel ubytovny tento krok nakonec nebyl zapotřebí.

Anketa

Sehrává Miloš Zeman při vyjednávání o vládě konstruktivní roli?

86%
14%
hlasovalo: 2910 lidí
I když žena nakonec znásilnění unikla, utrpěla psychický šok a několik podlitin. Třiatřicetiletý Eritrejec ji vedle bití také škrtil. Muž později při výslechu připustil, že před napadením ženy vypil několik piv a byl silně opilý. Před soudem se ženě omluvil a vyslovil nad svým agresivním chováním lítost. „Mrzí mě, co jsem udělal a chtěl bych říci, že jsem si vzal ze svého jednání ponaučení propříště.“

Soud původně muže obvinil ze znásilnění podle paragrafu 177 trestního zákoníku, na základě kterého může být pachatel odsouzen až ke třem letům vězení. Jedná se o znásilnění či pokusy o znásilnění, kdy pachatel se svojí obětí zachází mimořádně hrubě, a to byl také tento případ. Zákon však zahrnuje také polehčující okolnosti, pokud pochází pachatel z odlišného kulturního prostředí nebo je pod vlivem alkoholu a drog.

A právě výše zmíněné polehčující okolnosti vzal soud v úvahu a třiatřicetiletý eritrejský násilník dostal pouze podmíněný trest ve výši jednoho roku a devíti měsíců. Byl tak po několika málo měsících propouštěn z vazby na svobodu. Jak uvedl před soudem, nyní plánuje dostat do Německa také svoji rodinu, kterou tvoří manželka a čtyřletý syn, které nechal v rodné Eritreji.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…