„Zůstává víra, naděje, láska,“ popřála Pekarová s veršem z Bible

24.12.2023 21:28 | Monitoring

Vládní politici na Štědrý den ve svých vánočních přáních Čechům přejí klidné Vánoce a radostné chvíle, avšak také podotýkají, že procházíme náročným obdobím. Ve svých přáních také mnozí vzpomněli i na hasiče, záchranáře, vojáky, řidiče a policisty, kteří jsou dnes ve službě. „A tak zůstává víra, naděje, láska – ale největší z té trojice je láska. – 1. Korintským 13,13,“ připojila se s veršem z Bible k přáním pokojných svátků také šéfka TOP 09 a předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

„Zůstává víra, naděje, láska,“ popřála Pekarová s veršem z Bible
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Markéta Pekarová Adamová

Anketa

Vadí vám chování Andreje Babiše v TV debatách a v Poslanecké sněmovně?

8%
90%
hlasovalo: 43733 lidí
Přáním k Vánocům někteří vládní politici během Štědrého dne předávali nejen skrze sociální sítě, ale taktéž osobně a někteří se vydali i mezi příslušníky bezpečnostních složek, kteří i během svátků musejí zůstat ve službě.

Tradičně již třetím rokem navštívila sloužící vojáky ministryně obrany Jana Černochová (ODS), jež jim poděkovala a připojila také menší dárky. „Poděkovala jsem jim za jejich službu a dovezla vánoční andělíčky strážníčky a cukroví, aby si zpříjemnili dnešní službu. Nejsou v tom sami, ve službě jsou dnes i mnozí zdravotníci, policisté, hasiči, řidiči a další. Díky Vám, kteří se obětujete pro nás, nejen v tento sváteční čas,“ poděkovala ministryně Černochová a vzpomenula na ty, kteří dnešní den tráví v práci namísto s rodinou.

„Přeji Vám všem požehnané Vánoce naplněné láskou, zdravím a pokojem,“ sdílela ministryně obrany své vánoční přání a vzpomenula také na oběti čtvrtečního útoku na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. „Letošní Vánoce se nesou ve stínu tragické události a odporný čin vraždícího monstra na Filozofické fakultě UK zasáhl nás všechny. Modlím se za oběti a rodinám přeji mnoho sil k vyrovnání se s bolestí, kterou prožívají,“ uvedla.

Pozdravit hasiče, záchranáře a policisty, kteří dneska slouží, zašel také ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). „Celý rok se starají o naši bezpečnost. I o svátcích včetně těch vánočních. Navázal jsem na tradici, kterou jsem zavedl v době svého starostování v Kolíně, a zašel pozdravit hasiče, záchranáře a policisty, kteří dneska slouží a dohlížejí na to, abychom my ostatní mohli tenhle den strávit pokud možno nerušeně, podle svých představ. A poděkovat jim. Zdaleka nejen za ten dnešek. Znovu jsem si při tom uvědomil, že tihle lidi nejsou jeden pro druhého jen kolegové, ale taková druhá rodina. Díky, že jste mě do ní na chvíli přibrali a aspoň trochu mi zvedli náladu,“ napsal ministr po setkání na sociálních sítích.

Přání klidných Vánoc plných radosti a lásky sdílel ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN). „V tomto roce jsou u nás doma Vánoce jiné. O poznání více tiché a klidné. Zároveň si ale o to víc uvědomuji, jak mohou být štěstí a radost křehké, a jsem nesmírně rád, že je mohu prožívat s těmi, které miluji nejvíc,“ poznamenal pak ministr po tragických událostech.

Náročné období, kterým aktuálně Česko prochází, zmínil rovněž ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti). „Přeju všem klidné Vánoce v obklopení těch nejbližších. Procházíme náročným obdobím. Přeju si proto, abychom je letos společně naplnili laskavostí, sounáležitostí a vzájemným pochopením,“ sdílel.

Krásnou čtvrtou adventní neděli popřála ministryně pro vědu a výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09), jež toto své přání doplnila citací z Bible: „Počneš a porodíš syna a dáš mu jméno Ježíš. Bude veliký a bude nazván Synem Nejvyššího.“

Z Bible citovala také šéfka TOP 09 a předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová. „A tak zůstává víra, naděje, láska – ale největší z té trojice je láska,“ sdílela jeden z veršů a popřála pokojné vánoční svátky.

„Zejména pak myslím na ty, kdo i dnes musejí být ve službě a nemohou být s rodinou,“ doplnila.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu
Své přání uveřejnil taktéž předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS). „Dovolte mi, abych Vám i přes neuvěřitelně smutné události posledních dní popřál pokojné prožití vánočních svátků a požehnaný rok 2024,“ napsal.

A doplnil též tip, jak se dá strávit dnešní večer poslechem klasické hudby: „Pokud byste dnešní večer rádi strávili s tóny krásné klasické hudby, ČT art bude od 20:00 vysílat tradiční Vánoční koncert z Valdštejnského paláce.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Této Jedubabě nevěřím ani ň..., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseF.L.Hek , 25.12.2023 7:42:28

|  13 |  0

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …