12 migrantů? Zde je skutečná pravda o jejich počtu v Česku

07.12.2017 8:25

Podle deníku Právo do Česka za dva roky dorazilo 3929 nelegálních migrantů. Počítáno od července 2015. To fakticky znamená, že se migranti Česku obloukem vyhýbají. Do ostatních států Evropy totiž dorazilo jen za letošní rok na 160 tisíc běženců.

12 migrantů? Zde je skutečná pravda o jejich počtu v Česku
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Menší uprchlický tábor pro rodiny s dětmi v Ankawě. Jde o křesťanskou čtvrť Arbílu, čtvrtého největšího města v Iráku

Oproti letům 2014 a 2015 míří teď do EU podstatě méně uprchlíků a ekonomických migrantů. Za letošní rok to bylo asi 160 tisíc. Není to přitom tak dávno, co za jeden jediný rok přišlo jen do Německa přes milion běženců. Pokud vezmeme v potaz tato čísla, tak můžeme říci, že je v Česku klid, byť to není klid absolutní. Do Česka od července 2015 dorazilo 3929 nelegálních migrantů. Čísla pocházejí ze zprávy Ministerstva vnitra.

Anketa

Hrozí nám pokuta od EU za to, že nepřijímáme uprchlíky podle kvót. A poplatky za každý den, kdy tak nečiníme. Co má nová vláda udělat, pokud nás EU odsoudí?

hlasovalo: 11199 lidí

Do Česka dorazilo od července 109 válečných uprchlíků ze Sýrie a Iráku. V říjnu letošního roku hranice České republiky nelegálně překročilo 24 osob. Sedm Vietnamců, čtyři Afghánci a tři Syřané. Dorazili také Turci, též jeden ze Súdánu, z Ruska a z Makedonie. Faktem je, že jen jeden jediný nelegální migrant mířil přímo do ČR. Ostatní mířili do Francie a do Německa.

V zařízeních pro zajištění cizinců žilo v říjnu 56 osob. Od ledna do října se dobrovolně z ČR do své vlasti vrátilo 344 osob. Kromě Syřanů nemají migranti moc šancí, že se v Česku dovolají mezinárodní ochrany. Letos o ni v Česku požádalo 141 osob.

Deník také konstatuje, že se příliš nedaří migranty vracet do Turecka, odkud stále přicházejí. Do EU míří migranti i přes Španělsko nebo Rumunsko, nejen jižní cestou přes Itálii a Řecko.

O něco lépe se prý daří přesídlovat uprchlíky na základě kvót. Přerozděleno bylo asi 10.600 lidí. Většina zamířila do Nizozemí a do Německa. Nizozemí i Německo přijaly uprchlíky dobrovolně, program na povinné přerozdělování skončil. Z plánovaných 160 tisíc lidí se podařilo přerozdělit necelých 31 tisíc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…