ABL i přes bratrovy aféry ekonomicky roste, říká Matěj Bárta

09.04.2012 16:23

Bezpečnostní agentura ABL i přesto, že loni plnila média svými skandály, dál ekonomicky rostla. V rozhovoru pro server Aktuálně.cz to uvedl Matěj Bárta, který byl jejím generálním ředitelem do doby, než agentura na začátku března změnila svůj název na Mark2 Corporation.

ABL i přes bratrovy aféry ekonomicky roste, říká Matěj Bárta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Matěj Bárta, bratr Víta Bárty a bývalý ředitel ABL

Obrat se ABL v roce 2011 zvýšil o více než 300 milionů na 1,2 miliardy korun. Aféry ABL odstartovala informace, že její detektivové sledovali politiky, například bývalou starostku ODS Martu Šorfovou. Kvůli kauze nakonec přišel šéf poslanců Věcí veřejných a Matějův bratr Vít Bárta o křeslo ministra dopravy.

Udělali z nás démony

"Řekl bych to, že jsme se stali démonickou společností, která má neuvěřitelné možnosti, vlivy a možná i svůj satelitní systém na oběžné dráze. To je to gró. Na druhou stranu, naše společnost dál roste i přes ekonomickou krizi," říká Bárta, který je nyní šéfem dozorčí rady.

K bezpečnostní agentuře se prý dostaly i odposlechy mezi bývalým primátorem Pavlem Bémem a lobbistou Romanem Janouškem. To, že by skutečně ABL nahrávky v minulosti měla, Bárta nevyloučil. "Já nad tím nechci spekulovat. Je to velmi citlivé téma," prohlásil.

Od Prahy dostala firma výpověď ze správy památek. "Pro nás je to zajímavé v tom, že když jsme do něj nastupovali, tak jsme říkali, že je to dlouhodobý projekt, na několik let. Viděli jsme v tom příležitost. Meziročně se nám návštěvnost pražských věží zvyšuje. My jsme ještě nedokázali maximum a dostali jsme výpověď. Rádi se výběrového řízení zúčastníme, pokud vůbec nějaké bude," tvrdí Bárta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

10:21 Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

Staří, v ekonomických problémech, nevzdělaní. Takoví jsou dle společného projektu agentury STEM a Če…