ANO pokáralo Komárka a doporučilo jako místopředsedu sněmovny zástupce TOP 09

10.12.2013 13:44

Do uzavření koaliční smlouvy chybí hnutí ANO vyřešit pouze dvě otázky – daně a zdravotnictví. Právě na tom, že se daně nebudou zvyšovat, hnutí stále trvá. Až bude smlouva sepsána, na schválení prý stačí jen týden.

ANO pokáralo Komárka a doporučilo jako místopředsedu sněmovny zástupce TOP 09
Foto: Daniela Černá
Popisek: Šéf poslanců hnutí ANO Jaroslav Faltýnek zmínil, že chce více poslaneckých kanceláří v Olomouckém kraji za méně peněz

Hnutí ANO před večerním jednáním s ČSSD a lidovci trvá na nezvyšování daní. Pokud v úterý strany uzavřou koaliční smlouvu, mohlo by ji hnutí schválit do týdne. Na tiskové konferenci to oznámil šéf jeho poslanců Jaroslav Faltýnek. Podle něj se klub strany zabýval také absencí poslance Martina Komárka při hlasování o státním rozpočtu minulý týden.

Komárek byl v pátek při hlasování o rozpočtu na dovolené ve Španělsku. Klub, na kterém se čerstvý poslanec v úterý omluvil, jej i ostatní zákonodárce ANO vyzval, aby v případě dalších závažných a zásadních hlasování svou účast řešili předem a případně kvůli hlasování zrušili své dovolené. Žádná sankce nyní Komárkovi nehrozí, do budoucna ale bude prý klub o jejím zavedení v podobných případech uvažovat.

Faltýnek také své kolegy vyzval k podpoře kandidáta TOP 09 na místopředsedu sněmovny. "Chceme tuto záležitost respektovat. Já jsem apeloval na naše poslance, aby podpořili princip poměrného zastoupení a podpořili zástupce TOP 09," uvedl.

Faltýnek před úterním večerním jednáním vznikající trojkoalice, jež bude řešit hlavně daně a zdravotnictví, zopakoval, že ANO nadále trvá na nezvyšování daní, které požaduje především ČSSD. ANO se své partnery bude snažit přesvědčit, že se dají peníze na výdaje najít i jinde.

Večer koaliční smlouva nebude ještě podle Faltýnka zveřejněna, protože ještě dozná změn. Je poměrně dlouhá, patrně jedna z nejdelších, má nyní 46 stran, uvedl Faltýnek, podle něhož by hnutí ANO konečnou verzi koaliční smlouvy mohlo schválit do týdne od finální dohody. S dosavadním postupem jednání je jeho strana relativně spokojena.

Na tiskové konferenci krátce hovořil i Pavel Telička, lídr kandidátky ANO do Evropského parlamentu. Podle něj se také v rámci hnutí hovořilo o přípravě programu do evropských voleb a kandidátních listinách. "Věřím, že jakmile nastane ten správný čas v horizontu několika týdnů, budeme podrobnější," dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…