Ach, ti Češi jsou vtipálci. Podívejte se, jakou legraci si udělali z primátora Hudečka, dnešní „hvězdy"

09.09.2014 17:14

Prohlášení pražského primátora Tomáše Hudečka, ve kterém se velmi posměšně vyjádřil o „nepražské“ části republiky, vyvolalo okamžitě rozruch nejen mezi politiky, ale i na sociálních sítích. A zatímco Hudečkovi kolegové hodnotili nečekaná slova spíše uvážlivě, veřejnost dala průchod smyslu pro humor.

Ach, ti Češi jsou vtipálci. Podívejte se, jakou legraci si udělali z primátora Hudečka, dnešní „hvězdy"
Foto: red
Popisek: Primátor Hudeček rozdával v centru Prahy na Štědrý den rybí polévku

Anketa

Která strana nejvíc vybouchne v komunálních a senátních volbách? Kde bude největší zklamání ze zaostání za očekáváním?

6%
52%
1%
21%
14%
1%
4%
0%
hlasovalo: 23155 lidí

„Pokud si kdokoliv v České republice myslí, že Česká republika se může dostat na evropskou úroveň rozvinutím Brna, Ostravy, Břeclavi nebo Krnova, tak je na velkém omylu,“ prohlásil pražský primátor, zrovna když jeho TOP 09 slavnostně zahajovala kampaň před pražskými komunálními volbami a na pódiu s ním stála kompletní generalita TOP 09.

Prvním, kdo se Hudečkovu názoru zasmál, byl bezprostředně po jeho pronesení za ním stojící Miroslav Kalousek. Televizní kamera zaznamenala, kterak první místopředseda TOP 09 otočil hlavu na stranu a nad slovy o bezvýznamnosti zbytku republiky se zřetelně ušklíbl.

Krátce poté už začaly Facebookem kolovat obrázky pimátora Hudečka, které si pohrávaly s oficiálním sloganem TOP 09 „Vracíme vám Prahu“. Jeden z nich například doplňoval heslo v tradičním vizuálu TOP 09 rýmem „V pěkným srabu“.

Další varianta veselého Hudečkova billboardu si pohrávala s původem pražského primátora, o kterém je všeobecně známo, že pochází z Olomouce, a do Prahy se přestěhoval až před třicítkou. „Vracíme vám Prahu, já valím na Olomóc,“ hlásá obrázek s typicky hanáckým nářečím.

Korunu všemu však nasazuje třetí varianta billboardu s vracením Prahy. Fakt, že Hudeček hlavní město vrací jeho obyvatelům, je zde vysvětlen prozaicky: „Už není co dojebat.“ Vše doplněno jmenovkou a podpisem RNDr. Tomáše Hudečka, kandidáta na primátora hlavního města Prahy.

Recesisté se vyřádili i na falešných profilech TOP 09. „Volební kampaň jsme nezačali zrovna šťastně. Ale na obranu pana Tomáše Hudečka musím říct, že novináři vytrhli z kontextu celý jeho projev,“ objevilo se například na falešném Twitteru Karla Schwarzenberga.

Korunu všem však nasadil vtipálek, kterého zaujal fakt, že primátor pohrdá svou moravskou domovinou. „Koukám, z Prahy je jen jeden kandidát. Ten Olomoučák,“ napsal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjeva o pomoc s …