Advokát: ČSSD by v dovolání měla uplatňovat otázku nepřiměřenosti pokuty

01.04.2016 22:59

O tom, jak se sociální demokracie vyrovná s povinností zaplatit advokátu Zdeňku Altnerovi 300 milionů korun, se diskutovalo v pátečních Událostech, komentářích.

Advokát: ČSSD by v dovolání měla uplatňovat otázku nepřiměřenosti pokuty
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Michal Hašek

Jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) ujistil, že strana bude respektovat pravomocný rozsudek soudu a dluh zaplatí. Připomněl, že ČSSD vlastní majetek v několikanásobně vyšší hodnotě, než kolik musí Altnerovi zaplatit. Připustil, že platba tak vysoké částky bude pro stranu nepříjemná, ale zvládne ji. Co se týče volební kampaně před letošními krajskými volbami, uvedl, že strana bude mít méně billboardů, kampaň prý bude více kontaktní.

K řešení celé situace se připravují alternativní návrhy, vedení strany o nich bude jednat po návratu premiéra Bohuslava Sobotky z návštěvy USA.

Hašek také uvedl, že je velmi pravděpodobné, že se strana v této věci nadále bude obracet na soudy.

Altnerova pověst prý nebyla ideální

Následně přišel do studia celou kauzu okomentovat také Jiří Kubík, zástupce šéfredaktora Hospodářských novin. Podle něj může Zeman klidně říct, že jeho nástupci nic nedělali, a proto současnou situaci způsobili. Jeho nástupci zase mohou argumentovat tím, že Zeman v době, kdy byl předsedou ČSSD, sepsal špatnou smlouvu mezi stranou a Altnerem.

Kubík připomněl, že advokáta Zdeňka Altnera přivedl do Lidového domu v roce 1997 Ivo Svoboda, který byl Grossův člověk. Altnerova pověst prý tehdy nebyla ideální, byl spojován s pochybnými konkurzy.

Ve studiu pak věc komentoval také advokát Pavel Blanický. Podle něj by ČSSD v případném dovolání k Nejvyššímu soudu měla uplatňovat námitku nepřiměřenosti pokuty.

Kubík pak podotkl, že sehnat 300 milionů pro ČSSD nebude úplně snadné, protože ze členských příspěvků získá strana ročně jen 18 milionů korun.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…