Ajaj, Zaorálek dupnul na kuří oko Miroslavě Němcové. A Etzlerovi. Začal řev

17.03.2024 9:14 | Monitoring

Lubomír Zaorálek (SOCDEM) se vrátil. Dá se tak usuzovat z toho, jak pohnul veřejnou diskusí a svolal na sebe blesky politiků z jiných politických stran i od lidí. A blesky létají. „Dva Lubošové, Zaorálek a Blaha. Uřvaní bolševici,“ neudržela se například senátorka Miroslava Němcová (ODS). Na čí kuří oko Zaorálek tak dupnul? Vyjádřil své pochybnosti o ministru zahraničních věcí Janu Lipavském (Piráti) a posvítil si i na prezidentskou volbu Petra Pavla.

Ajaj, Zaorálek dupnul na kuří oko Miroslavě Němcové. A Etzlerovi. Začal řev
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

Lubomír Zaorálek poskytl rozhovor pro CNN Prima News. Narazil i na otázku, zda je Andrej Babiš bezpečnostním rizikem pro Českou republiku, jak ho označil pirátský ministr zahraničních věcí Jan Lipavský. Zaorálek kontroval tím, že za bezpečnostní riziko označil Lipavského.

„Za bezpečnostní riziko považuji něco jiného. Jak je možné, že ministr Lipavský teď v deníku Právo sdělil, že západnímu společenství chybí strategie, že vlastně neví, co je náš cíl na Ukrajině, čeho by tam chtěli dosáhnout. Že se prý nemohou shodnout a velké světové mocnosti si nepřejí, aby o tom vůbec byla vedena debata. Tohle říká český ministr zahraničí! Tohle považuji za bezpečnostní ohrožení, když se otevřeně nemluví s občany. On se dva roky tváří, že víme, co chceme, co děláme, a teď řekne tohle? Co celou tu dobu dělal, proč tohle téma neotevřel a neřešil? Křičí na Fica, že boří jednotu, a teď zároveň přiznal, že vlastně žádná jednota není. Neuvěřitelné,“ shrnul pro CNN Prima News Zaorálek svůj pohled na zahraniční politiku ČR pod vedením tohoto resortu pirátským ministrem.

Došlo i na téma prezidenta Petra Pavla. Lubomír Zaorálek je toho mínění, že za jeho zvolením stojí určitá skupina zámožných lidí. „Přijde mi riskantní a velmi nebezpečné, že si v demokratické společnosti může určitá skupina zámožných lidí, oligarchů, někoho vyhlédnout a říct, že z něj udělá prezidenta, vloží do něj peníze, a podaří se jim to,“ řekl k Pavlovi Zaorálek. „Není to silný prezident,“ dodal pak.

Obě odpovědi byly, jako když hodí kočku do ohrady se psy. Okamžitě vyvolaly vztek a odsudky.

„Dva Lubošové, Zaorálek a Blaha. Uřvaní bolševici. Ten slovenský už s Ficem brutálně likviduje demokratické zřízení, ten český se třese, aby to mohl s Babišem spustit u nás,“ spustila na X nadurděně senátorka Miroslava Němcová. A dodala: „On je fanatik (vzor Blaha SR). Teď se cpe zpět do politiky a dělal by stejnou paseku, jako když dosazoval Druláka, psal vazalské prohlášení do Číny, bojoval proti radaru v Brdech… Kam šlápne, tam velký průšvih.“

Chladným Zaorálkův rozhovor nenechal ani bývalého novináře České televize Tomáše Etzlera. „Propagandistická žumpa CNN Prima News nadále šíří lži. Nejenže nahrává ruským agresorům a jejich podporovatelům u nás, útočí i na základní pilíře demokracie v ČR, jako jsou svobodné volby. Používá k tomu hajzly kalibru Lubomíra Zaorálka,“ napsal Etzler na online platformě X.

Ozval se i pardubický zastupitel za KDU-ČSL Vít Ulrych. „Bezpečnostní riziko je pro naši zemi samozřejmě nejen Babiš a Okamura, ale i Lubomír Zaorálek,“ rozšířil na X svůj seznam nepřátel bezpečnosti České republiky zastupitel.

Zaorálkova slova dopadla jako stín i na stranu SOCDEM, kterou vede a snaží se oživit její předseda Michal Šmarda. „Hele, Michale Šmardo, já vám docela i fandil s tou očistou sociální demokracie. Jestli vám samotnému přijde vyjadřování pana Zaorálka v poslední době v pořádku, tak ten rebrand nebyl moc potřeba…“ vzkázal do SOCDEM „Tomáš Bizarní“.

„Lubomír Zaorálek se definitivně zbláznil. Soudruzi z oranžovo-rudé strany, už nevědí kudy kam,“ vyjevila na X Lucie Nováková.

A přišlo i podezření, jestli Lubomír Zaorálek nepřešel ke straně PRO za svým bývalým stranickým kolegou Michalem Haškem. „Je Zaorálek ještě v SOCDEM, nebo už kope za Rajchla po boku ex-kolegy Haška?“ přemítá Martin Couf na X.

„To jsou dezinformace, není to trestné!?“ přidala diskutérka Miroslava Němečková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Kučera

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Místo argumentů nadávky. , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePepis62 , 17.03.2024 10:23:08
Typicky bolševická metoda. Ať řeknou, v čem Zaorálek nemá pravdu s Lipavským. Podle mě to je na demisi. No a volba prezidenta, kdy se vlivné kruhy mohou rozhodnout, že prezidentem bude třeba Mickey Mouse, tak ho veřejnosti prostě vnutí.

|  24 |  0

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…