Ale vždyť my jí dáváme tolik... Případ Ester Ledecké pronikl i do ČT

05.09.2018 7:11

Dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká se dostala do sporu s výkonným výborem Svazu lyžařů. Důvodem je financování její přípravy a zablokování přihlášek na závody. Hovořilo se o tom v pořadu Události, komentáře ČT24.

Ale vždyť my jí dáváme tolik... Případ Ester Ledecké pronikl i do ČT
Foto: Vít Hassan
Popisek: Dvojnásobná zlatá medailistka ze zimní olympiády 2018 Ester Ledecká

Události kolem Ledecké rozvířila její zastupující agentura. Výkonný výbor se však brání, že by Ledeckou vydíral. Zároveň také nabídl, že částku na přípravu úspěšné české sportovkyně navýší o 800 tisíc korun. Ledecká by tak potom měla víc než 3 a tři čtvrtě milionu. Zároveň ještě disponuje financemi od Dukly a od Českého olympijského výboru. 

Svaz mimo jiné uvádí, že takováto podpora českého sportovce je mimořádná. Agentura Sport Invest však večer vydala prohlášení, že stále trvá na svém, neboť svaz prý nechápe, v čem je problém. A navíc Ledecká není první, kdo by měl neshody se Svazem lyžařů. Zažili je i Lukáš Bauer či Kateřina Neumannová. 

„My jako Svaz lyžařů máme samozřejmě omezené možnosti a jak už bylo řečeno v rámci třeba Ester Ledecké a věřím, že to bylo i v těch ostatních případech v minulosti, jsme se vždycky snažili nabídnout maximum možného, což je i nyní,“ poznamenal k tomu generální sekretář Svazu lyžařů ČR Jakub Čeřovský. 

Ten zároveň připustil, že podpora sportu v rámci Česka by měla dojít k nějaké obměně. „Bohužel žijeme za současných podmínek zatím v roce 2018, kde jsme dostali určité prostředky v programu reprezentace a tyto prostředky spolu s dalšími prostředky od sponzorů z dalších příjmů Svazu lyžařů musíme nějakým způsobem rozdělit,“ sdělil s tím, že Ledecké je z pohledu svazu nabízeno maximum možného. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…