Ani muslim nesmí být moc přísný na islám… Ultimátum, pak odstřel známého komentátora

29.03.2019 16:37

Matematik Marian Kechlibar s nelibostí hledí na správce blogů na serveru iDNES.cz. Zničehonic odtud totiž zmizely texty autora Hatema Berrezougy. Kechlibar proto originálnímu autorovi zaslal otevřený dopis, v němž jasně napsal, co si myslí o administrátorech nebo možná spíše cenzorech blogu. Není to poprvé, co z blogu iDNES.cz zmizel text, jenž někteří čtenáři považovali za zajímavý.

Ani muslim nesmí být moc přísný na islám… Ultimátum, pak odstřel známého komentátora
Foto: Archiv MK
Popisek: Matematik a publicista Marian Kechlibar

Marian Kechlíbar na svém webu napsal, že texty Hatema Berrezougy nebýval zklamán. Zklamán je z toho, že texty muslima žijícího v Česku zničehonic zmizely ze serveru mediálního domu Mafra, který je dnes odložen ve svěřenském fondu premiéra Andreje Babiše (ANO). Ty, kdo Berrezougovy texty odstranili, Kechlibar nešetřil.

Anketa

Vítáte zvolení Ladislava Jakla do RRTV?

95%
5%
hlasovalo: 21617 lidí

„Ani pitomci, kteří si v pražských ulicích ‚symbolicky‘ hrají na katy, o Tobě nemohou říci, že jsi přihlouplý Čecháček, který jen sedí v propoceném nátělníku u otevřeného lahváče a papouškuje fake news z dezinformačních webů. Máš půlku rodiny v severní Africe, zdejší islámskou komunitu znáš také dobře. Pokud varuješ před skrytými problémy v ní, má to – aspoň pro mne osobně – adekvátní váhu. To, že ses teď skrze svoje názory dostal do křížku s mazací skvadrou na iDnes, se bohužel dalo čekat. Ani muslim nesmí být moc přísný na islám, kam bychom to dopracovali, že?“ položil si řečnickou otázku matematik a publicista.

Sám Kechlibar prý jednu dobu přemýšlel, že bude psát na blogu iDNES.cz, ale když zjistil, kdo by pak měl kontrolu nad jeho texty, rozmyslel si to. Jelikož si sám sobě slíbil, že v tomto textu nebude používat sprostá slova, administrátory blogů raději opsal ve větším počtu vět.

„Řekněme to tedy takto: Je matematicky nemožné vytvořit skupinu lidí, ve které by všichni její členové byli podprůměrní. Ale ten administrátorský tým na blogu iDnes se o to přesto heroicky pokusil. Ono to asi nemůže být jinak. Kdo půjde zcela dobrovolně uprostřed hospodářské konjunktury dělat placeného internetového mazače? Buď jakýsi mini-Napoleon, takový ten typ, který má při každé drobné šikaně svých spoluobčanů pocit příjemného vzrušení, nebo někdo, jehož kvalifikace a schopnosti nestačí na lepší pracovní místo ani v situaci, kdy se zaměstnavatelé o každého jen trochu použitelného člověka rvou jako psi,“ uvedl Kechlibar.

Poté se dozvěděl, že bloger odešel ze serveru iDNES.cz sám, byt ne dobrovolně. Prý v podstatě dostal nůž na krk. A protože odmítal tlaku ustupovat, raději to rovnou zabalil. Kechlibar tento postup ocenil, ale jedním dechem Berrezouga požádal, aby někde jinde psal dál. Kerchlibar je odhodlán mu v tom pomoct.

Zvlášť, když se prý na případě již vyloučeného šéfa pražských muslimů Leonida Kušnarenka ukázalo, že ne všichni muslimové pohybující se v Česku jsou zcela mírumilovní. Po útoku na dvě mešity na Novém Zélandu totiž muslimy vyzval, aby se ozbrojili a hájili se v případě potřeby třeba i se zbraní v ruce. A právě za to ho pražští muslimové vyloučili ze svých řad.

Své o rušení blogů ví např. autorka Lucie Provazníková, která se neobávala chodit pro ostrá slova daleko a volila si často i kontroverzní témata. Jednoho dne o blog přišla.

V roce 2016 z blogu zmizel i článek Pavla Bělobrádka, jenž o tomto víkendu končí v pozici předsedy lidovců.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…