Babiš by prý mohl jít do vězení. Až na tři roky, naznačuje server

08.05.2017 21:33

Světlo světa spatřila již třetí nahrávka rozhovorů mezi ministrem financí a šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem a dnes již bývalým novinářem Markem Přibilem. Až se nahrávkami začne zabývat policie, mohlo by se oběma zmíněným pánům stát, že se budou strážci zákona ptát, proč aktéři z nahrávky neplnili svou povinnost.

Babiš by prý mohl jít do vězení. Až na tři roky, naznačuje server
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) a dnes již bývalý novinář MF Dnes Marek Přibil mají podle serveru Česká pozice problém. Na jedné z nahrávek totiž rozebírali možnou trestnou činnost, k níž údajně mělo docházet na ministerstvu vnitra okolo evropských dotací. Jenže pokud měl novinář o trestné činnosti indicie, měl se obrátit na policii. A když to neudělal on sám, měl to udělat ministr financí Babiš, když si Přibila vyslechl.

„Místopředseda vlády ale naopak v době pořízení nahrávek v prosinci 2016 o této a další sumě informací říká, že se s tím má ještě počkat – nejlépe na socanský sjezd a ještě lépe na parlamentní volby 2017. Oba se tím zřejmě dopouštějí trestného činu nepřekažení trestné činnosti. Neohlášením trestné činnosti  je nejen umožněno pachatelům v ní pokračovat, ale rovněž po sobě zamést stopy.  Ostatně v § 367 trestního zákona – Nepřekažení trestného činu – je vyjmenován mezi činy dotační podvod a za jeho nepřekažení si může pachatel, který se hodnověrným způsobem dozvěděl, že někdo tento čin páchá, ‚jít sednout‘ až na tři roky,“ píše Irena Válová na serveru Česká pozice.

Celý komentář najdete zde.

Nemluvě o tom, že na zatím poslední nahrávce Přibil Babišovi zřejmě předává informace ze živého policejního spisu, což také není v souladu se zákonem a policie by se tím měla zabývat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…