Babiš si svou kritikou naběhl. Véčka podala trestní oznámení

09.12.2011 23:14

Věci veřejné podaly trestní oznámení na podnikatele Andreje Babiše. Podle VV se podnikatel dopoustil pomluvy, poškozování cizích práv a křivého obvinění. Strana žádá policejní prošetření výroků.

Babiš si svou kritikou naběhl. Véčka podala trestní oznámení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Věci veřejné vrací úder podnikateli Andreji Babišovi a podávají na něj trestní oznámení. Důvodem je podezření z toho, že miliardář angažující se poslední dobou v politice spáchal trestný čin pomluvy, poškozování cizích práv a křivého obvinění.

Více o Andreji Babišovi ČTĚTE ZDE


"V poslední době se vyskytla celá řada okolností, nasvědčující tomu, že mohl být panem Andrejem Babišem, majitelem agrochemického holdingu Agrofert, spáchán jeden nebo více z uvedených trestních činů, nebo nějaký jiný trestní čin výše neuvedený. Jelikož se cítíme být níže uvedeným jednáním poškozeni, s důvěrou se obracíme na orgány činné v trestním řízení se žádostí o prošetření," uvádí se ve zmíněném trestním oznámení, pod nímž jsou podepsáni i poslanci Kateřina Klasnová a Radim Vysloužil.

VV se cítí očerněné

Věci veřejné vychází z kritiky, kterou spustil Andrej Babiš v přímém přenosu v pořadu Otázky Václava Moravce.

Související:


 "VV ale jako nová strana postavily svůj program na boji proti korupci a ta strana přitom vznikla proto, aby rozkrádala nejdříve městské části, a dnes v tom pokračuje na státní úrovni. Však to mají ve svém etickém kodexu, ke kterému se i paní Peake přihlásila. "Ve výčtu Věci veřejné pokračují -dále Andrej Babiš v pořadu ČT1 Otázky Václava Moravce ze dne 13. listopadu prohlásil: „Praha je nejvíce rozkrádaným územím České republiky. Je absurdní, že paní Peake, Věci veřejné tady mají na starosti korupci. Nic horšího po revoluci tady nevzniklo jak Věci veřejné. Jako Věci veřejné mají na starosti korupci a přitom je to strana, která byla založená nejdříve na rozkrádání Prahy 1, Prahy 10 a Prahy 11 a následně se rozšířily do celé České republiky."

Strana žádá policejní prošetření výroků

Věci veřejné se proti těmto výrokům ohrazují a tvrdí, že komentáře podnikatele Babiše se nezakládají na pravdě, očerňují a uráží jméno strany Věci veřejné a všech jejích členů. VV se cítí poškozeni a žádají prošetření.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nip

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…