Bělobrádek: Hlavní je, abychom měli děti. Bez nich nemá Evropa v současné podobě šanci

15.04.2015 18:10

Z PROFILŮ Proč by se neměl český prezident účastnit moskevské vojenské přehlídky, zda budou odvody povinné i pro ženy nebo jestli bude pro nás nebezpečné, když se do 35 let počet muslimů v Evropě zdvojnásobí? Na to vše dnes odpověděl na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz předseda lidové strany Pavel Bělobrádek.

Bělobrádek: Hlavní je, abychom měli děti. Bez nich nemá Evropa v současné podobě šanci
Foto: Daniela Černá
Popisek: Pavel Bělobrádek na besedě v Opavě

Čtenář, který na sebe prozradil, že už je „starší člověk“, se podivoval tomu, proč by se nemohl český prezident zúčastnit oslav konce 2. světové války v Moskvě, a to včetně vojenské přehlídky.

Podle Bělobrádka je ale důvod, proč by se neměl Miloš Zeman účastnit moskevské vojenské přehlídky, prostý. „Na tribuně mají být zástupci KLDR a separatistických tzv. republik. Rusko porušuje mezinárodní právo,“ konstatoval šéf lidovců.

  • Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE

Zavedení povinných odvodů podporuji

Další dotaz, který Bělobrádek zodpověděl, se týkal povinných odvodů, které mají být v dohledné době zavedeny. Čtenářku Císlerovou zajímalo, zda Bělobrádek podporuje, aby se týkaly i žen. Pokud by byly zavedeny, co by to pro ženy znamenalo v praxi. Bělobrádek přiznal, že zavedení povinných odvodů podporuje. „Odvod pouze znamená, že stát bude vědět, kolik lidí v populačním ročníku je zdravotně způsobilých a neodmítá vojenskou službu,“ uvedl s tím, že s povinnou vojenskou službou se zatím nepočítá. Přiznal, že odvody se budou týkat i žen. Ale v bojových jednotkách se s nimi počítá pouze v případě jejich zájmu. „Starších ročníků se odvody již týkat nebudou, ty by se k odvodům dostaly pouze při ohrožení válkou, což se, doufám, nestane,“ dodal.

  • Celé znění otázky a odpovědi je ZDE

Programové prohlášení vlády obsahuje 85 % priorit KDU-ČSL

Další čtenář vyjádřil obavy z toho, že až Bělobrádek odejde z čela strany, že se jí přestane dařit. Vyjádřil také radost z toho, že jsou lidovci zastoupeni ve vládě. Nebýt toho, prý by vláda s obyčejnými občany „pěkně zametla“.

A Bělobrádkova reakce? „Jsem rád, že programové prohlášení vlády obsahuje 85 % našich priorit a že se nám daří brzdit nesprávná řešení a návrhy od koaličních partnerů ve vysoké míře,“ uvedl a ohledně svého případného odchodu z čela KDU-ČSL pouze skromně poznamenal, že nikdo není nenahraditelný.

  • Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE

Hlavní řešení je, abychom měli vlastní děti

Marka Horváta zase zaujaly českými médii nedávno publikované výsledky výzkumu amerického institutu Pew Research Center, podle kterého bude v Evropě do roku 2050 žít téměř dvakrát více muslimů než nyní. A v roce 2070 bude v Evropě více muslimů než křesťanů. „Myslíte, že tomu je skutečně tak, a pokud ano, co s tím? Nehrozí nám nebezpečí?“ zajímalo čtenáře.

Bělobrádek připustil, že takový vývoj může být nebezpečný, pokud nebudou muslimové přátelští k naší civilizaci, demokracii a svobodě. „Hlavní řešení je, abychom měli vlastní děti. Bez nich nemá Evropa v současné podobě šanci,“ dodal.

  • Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…