Bělobrádek: Vyjednávání jde pomalu. Ministerstvo pro toaletní papír nám nestačí

29.11.2013 7:02

Předseda lidovců Pavel Bělobrádek není spokojen s rychlostí, jakou probíhají vyjednávání o budoucí vládě. "Dohodu zdržuje hlavně to, že jednáme zvlášť," uvedl v rozhovoru pro MF Dnes. O ministerských postech pro svoji stranu se zatím veřejně bavit nechce. Důležité je prý shodnout se nejdříve na programových prioritách.

Bělobrádek: Vyjednávání jde pomalu. Ministerstvo pro toaletní papír nám nestačí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

"V podstatě jsme se zatím k ničemu podstatnému nedobrali, což mě poměrně znervózňuje. Mám odlišnou představu o intenzitě, se kterou se vyjednávací týmy scházejí," dal najevo svou nespokojenost šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. Není proto takový optimista jako předseda ČSSD Bohuslav Sobotka, který věří, že vláda vznikne nejpozději do konce roku. Problém vidí nejen v neprolínajících se programových východiscích, ale také v separátním vyjednávání.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Bělobrádek nicméně nesouhlasí s variantou koaliční smlouvy, která by se vyhýbala sporným věcem. "Když máte partnerský vztah a vidíte, že v něm jsou třecí plochy, sňatkem se to nevyřeší," dodává.

Ministerstvo pro toaletní papír

O ministerských postech se šéf lidovců nechce veřejně bavit, dokud se strany nedohodnou na programu. Jistou představu ale Bělobrádek má. "Dostat jedno ministerstvo pro toaletní papír by nebylo vhodné a přijatelné. Ale stále platí, že se nebudeme nyní ve straně hádat o posty, když ještě ani nevíme, zda budeme v koalici," uvedl pro MF Dnes.

Nic prý v tuto chvíli není jisté. Lidovci nechtějí dělat jazýček na vahách, podmínky v koalici prý musí být důstojné. A pokud nebudou, musí si ANO a ČSSD najít jiného partnera, uzavřel Pavel Bělobrádek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

13:31 Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

Sociální situace je v Německu čím dál více napjatější. Protesty se začínají objevovat už i v malých …