Běžte do nějaké žumpy! Tomáš Zdechovský chtěl vydat něco ke kauze Norska a Michalákové, ale dopadlo to takhle

13.10.2015 8:24

Bohumil Doležal na webu Svobodné fórum o víkendu zveřejnil text, jehož obsah lze shrnout do použitého titulku „Norská kauza rozpoutala divokou nacionalistickou štvanici“. Na jeho útok na všechny, kteří se proti rozhodnutí norské sociálky odebrat české matce Evě Michalákové její děti ozvali, chtěl zareagovat europoslanec za KDU- ČSL Tomáš Zdechovský, který se v kauze angažuje dlouhodobě.

Běžte do nějaké žumpy! Tomáš Zdechovský chtěl vydat něco ke kauze Norska a Michalákové, ale dopadlo to takhle
Foto: Daniela Černá
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Od šéfredaktora webu Svobodné forum, kterému svou reakci zaslal, však dostal odpověď, že text nebude zveřejněn, doplněnou o dotaz, proč by prý Šafrův svobodný web měl europoslancovu reakci zveřejňovat. „V této zemi máte tisíce možností, kde Váš hanebný a populistický názor rádi vezmou. Obraťte se třeba na Parlamentní listy a nebo jinou žumpu,“ poradil. Je prý křesťan, a proto nemůže šířit postoje tohoto křesťanského demokrata, který je ani neumí vyjádřit slušně. „Nehodlám mít s Vámi nic společného. Hloupost se dá odpustit. Nemohu Vám ale odpustit nemravnost, s níž poškozujete dobré jméno naši země v zahraničí,“ vzkázal europoslanci šéfredaktor s výzvou, ať jej již nekontaktuje.

Tomáš Zdechovský tedy dal na Šafrovu radu a text zveřejnil na svém profilu na ParlamentníchListech.cz. Bohumil Doležal si podle něj v kauze Evy Michalákové neověřil základní fakta. Kromě velmi pochybných vývodů o správnosti odebrání dětí norskými úřady podle něj Doležal zcela opomněl, že z norské strany byla porušena Úmluva o právech dítěte a další dokumenty mezinárodního práva. Zdechovský připomíná, že norský úřad rozhodl o občanech ČR, aniž by své rozodnutí byť jen konzultoval s českou stranou, nebo se dokonce pokusil dítě umístit do biologické rodiny, jak mezinárodní právo jednoznačně přikazuje.

CELÝ TEXT TOMÁŠE ZDECHOVSKÉHO ZDE

To však Doležal nezmiňuje, místo toho se rozčiluje nad „nacionalistickou štvanicí“, která zde prý propukla. Dokonce ji srovnává s dávnou protižidovskou „hilsneriádou“, což Zdechovský považuje za mimořádně nechutné. Zdechovský sám za sebe dodává, že on sám má v Norsku řadu přátel, kteří, mimochodem, také praktiky úřadu Barnevernet odmítají.

Zdechovský svůj text zakončuje vyznáním, jak kdysi uznával komentátora Bohumila Doležala, a přidává vzpomínku: „Před více jak deseti lety mě při osobním setkání řekl, že v komentářích se nemá lhát a každý komentátor musí znát výborně všechna fakta.“ V tomto případě na to prý zapomněl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…