Bobošíková prý nezaplatila agentuře, která jí dělala kampaň. Ta teď skončila v konkurzu

14.11.2014 8:44

Volební blok Hlavu vzhůru! bývalé europoslankyně Jany Bobošíkové nezaplatil agentuře REDAM, která bloku zajišťovala kampaň před loňskými sněmovními volbami, 24 milionů korun. Soud poslal zmíněnou agenturu do konkursu. Informuje o tom páteční MF Dnes v článku pod titulkem „Bobošíková zničila firmu, která jí dělala kampaň“.

Bobošíková prý nezaplatila agentuře, která jí dělala kampaň. Ta teď skončila v konkurzu
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Jana Bobošíková

Blok Hlavu vzhůru! ani po roce agentuře REDAM nezaplatil 24 milionů korun za volební kampaň. Za tu, jejíž tváří se na plakátech a billboardech stal bývalý prezident Václav Klaus. Z insolvenčního rejstříku deník zjistil, že konkurs na REDAM vyhlásil pražský městský soud minulý týden.

Příčinou je zřejmě špatný volební výsledek

Finanční potíže volebního bloku Bobošíkové jsou evidentně způsobené špatným volebním výsledkem. Blok získal ve volbách jen 0,42 % hlasů, takže nedosáhl na možnost získat za volby státní příspěvek. Ten se vyplácí až od zisku 1,5 % hlasů. Nepřímo to přiznává i Bobošíková, která listu řekla, že obchodní vztah bloku s agenturou spočíval v tom, že REDAM zaplatí kampaň a Hlavu vzhůru! jí dluh zaplatí po volbách.

Ze svého dluhy platit nechce

Sama Bobošíková dluh přiznává, ale ze svých peněz jej platit odmítá. „Politické strany, respektive jejich představitelé neručí svým osobním majetkem,“ argumentuje. Přiznává, že Hlavu vzhůru! teď vyvíjí jen minimální politickou činnost.

A jak se nyní Bobošíková živí? „Od tohoto roku pracuji jako managing director v našich rodinných firmách,“ uvedla. Podle listu je Bobošíkové manžel významným podnikatelem ve sklářském průmyslu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…