Britský politik: Z Ruska nám nebezpečí nehrozí, ale Saúdská Arábie...

11.12.2015 15:00

Saúdská Arábie představuje pro Velkou Británii mnohem větší nebezpečí než Rusko, řekl bývalý starosta Londýna a „jediný úspěšný levicový politik“, Ken Livingstone, během konference v Moskvě, kterou pořádala státní televize RT. „Je to jednoduché, Západ nečelí hrozbě z Ruska.“ Informuje The Independent.

Britský politik: Z Ruska nám nebezpečí nehrozí, ale Saúdská Arábie...
Foto: pixabay.com
Popisek: Londýn

Bývalý starosta Londýna Ken Livingstone se účastnil konference v Moskvě, kterou pořádala ruská státní televize RT. Vyjádřil se, že Rusko není zdaleka takovou hrozbou pro Západ, jakou představuje Saúdská Arábie.

„Je to jednoduché, Západ nečelí hrozbě z Ruska,“ řekl Livingstone. „Čelíme hrozbě muslimského fundamentalismu. Ten je z velké většiny financován Saúdskou Arábií, naším hlavním spojencem, který financuje ty nejméně tolerantní odnože islámu, jež nemají žádnou spojitost s učením proroka Mohameda.“ Uvedl také, že podpora, kterou se mudžahedínům dostalo od USA v Afghánistánu, je příčinou teroristických útoků z 11. září 2001.

Livingstone dále uvedl, že Putin je v médiích „démonizován“, ale že nikdo nepíše o diskriminaci rusky mluvících obyvatel v Pobaltí. „Nikomu se neřekne, že to byl právě tlak ze strany Evropské unie, který donutil bývalého ukrajinského prezidenta, že pokud podepíše obchodní dohodu s Ruskem, tak s EU již ne; a když pak prezident nevyhověl, kupodivu byl svržen,“ řekl Livingstone.

„Nepodnikají se ty správné věci, téměř veškerý muslimský fundamentalismus byl financován Saúdy a Katařany už 70 let zpátky, aby šířil navýsost nenávistnou wahhábistickou odnož islámu, a Británie a Amerika by jim měly říct: Musíte to přestat financovat, jinak nemůžeme být spojenci,“ uvedl Livingstone.

Podle jeho slov teprve teď dochází Washingtonu skutečnost, že v boji proti terorismu potřebuje spolupracovat s Íránem a Ruskem. „Potřebujeme širší koalici,“ řekl bývalý londýnský starosta a dodal, že Západ má na kontě několik neúspěchů, jako jsou války v Iráku a Afghánistánu, a že je třeba do koalice přijmout i země jako Čína, Nigérie či Brazílie. „Potřebuje, aby svět stál pohromadě. Kvůli tomu vzniklo OSN.“

„Myslím, že pokud si nepřipustíme, co je hrozbou a kdo jsou naši opravdoví spojenci, mohlo by to pokračovat celá desetiletí,“ vyjádřil na závěr Livingstone domněnku, že se svět dostal do bodu zlomu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…