Broučku, kolik teďkon přinese, ptala se Pancová přítele Kotta

19.07.2012 19:52

Policie už do sněmovny poslala další žádost o vydání poslance Davida Ratha ke stíhání v případech zakázek pro nemocnice v Boleslavi, v Kolíně, v Kutné Hoře a také kladenského domu seniorů. Žádost policie podložila přepisy z odposlechů, které byly pořízeny v kanceláři a v domě Kateřiny Pancové. Ta patří spolu se svým přítelem Petrem Kottem mezi další hlavní obviněné. Server Aktuálně.cz zveřejnil části přepisů ze tří rozhovorů.

Broučku, kolik teďkon přinese, ptala se Pancová přítele Kotta
Foto: repro TV Nova
Popisek: Petr Kott a Kateřina Pancová

Z přepisů vyplývá, že Rath dostal peníze ze zakázek, které vyhrály firmy Hospimed, Puro-Klima a B. Braun Medical.

Broučku, kolik teďkon přinese?

Na záznamu z večera 6. února 2012 mluví Kateřina Pancová s Petrem Kottem. Baví se o rozdělování peněz, které nejspíš pocházejí z Kutné Hory. „Broučku, kolik nám teďkon teda přinese ten? Dvanáctku?“ ptá se Pancová. „No s tou Kutnou Horou osum. Mi přinese,“ odpovídá Kott.

Ze přepisů zveřejněných serverem Aktuálně.cz ale není jasné, v jakých řádech se částky pohybují, ani jak přesně si je mají rozdělit spolu s Davidem Rathem.

Nová firma se nehodila pro tendr na dodávku do nemocnice

Na dalším přepisu odposlechu z 16. února 2012 vystupují Kott, Pancová i David Rath. Baví se o zakázce pro nemocnici v Mladé Boleslavi, kam se přihlásila nová firma „Ami“. „Kvůli tomu, že se tam začla cpát nějaká firma, že jo, ta Ami,“ řekl Rath. „Cpe dál,“ odvětil Kott.

Firma měla podle Ratha „hodit zpátečku“, ale to neudělala. Kott uvedl na pravou míru, že nová firma dala nabídku a je těžké ji vyloučit. Vzápětí ovšem namítá, že firmy „B.B. a Puro“ na třetí firmu podají stížnost, pokud nebude vyloučena.

Aby to bylo prostě vybavený, tak v roce dva třináct by potřeboval sto mega

Další záznam podle Aktuálně.cz pochází ze stejného večera. Rath pokračuje v rozhovoru s Kottem. Opět se jedná o Kutnou Horu. Exposlanec Kott navrhuje, aby zakázku nedostala firma Hospimed: „Já bych to nedal asi Hospimedu, tu Kutnou Horu, teď budou tam mít ty iktový centra ty Bíbrauni.“

Rath navrhuje, aby zakázku převzala některé z dceřiných společností. S tím Kott souhlasí a mluví o firmě jménem Melisa.

Kott dále hovoří o nákupu vybavení pro „Dé jedničku“ (nejspíš oddělení nemocnice). „Tam bude jenom, že teda jako vytentovaný to, že aby bylo prostě vybavený tohle vodělení, tak v roce 2013 by potřeboval sto mega. To je nic proti ničemu. Víš, jako kdyby potom to jako žádal,“ řekl Kott tehdejšímu hejtmanu Rathovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…