Bulvár: Sebrali Nagyovou a hned to pocítila jedna důležitá paní

04.07.2013 11:01

Šéfka Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková přišla o značnou část ochranky, která ji chrání před hněvem „solárních baronů“. Zajímavé je, že právě v době, kdy byla zatčena šéfka premiérova sekretariátu Jana Nagyová. Obě si přitom měly podle bulváru být poměrně blízké. Spekulace se však liší v tom, zda se obě dámy rozešly ve zlém či nikoliv.

Bulvár: Sebrali Nagyovou a hned to pocítila jedna důležitá paní
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Zadržená Jana Nagyová putuje do vazební věznice

Deník Blesk si povšiml pozoruhodné časové souhry dvou událostí. Právě v době, kdy byla zatčena premiérova pravá ruka Jana Nagyová, se dramaticky snížil počet bodyguardů, hlídajících šéfku Energetického regulačního úřadu Alenu Vitáskovou.

Vitásková má policejní ochranu od chvíle, kdy jako šéfka Energetického regulačního úřadu vytáhla do boje s provozovateli solárních elektráren. Po oznámení, že hodlá snížit výkupní ceny energie a celkově zhoršit jejich podmínky, musela čelit řadě výhružek a ministr vnitra se proto rozhodl jí přidělit policejní ochranku.

Po zatčení Nagyové se však počet jejích bodyguardů výrazně snížil. „Předtím měla dle velikosti akce sedm až patnáct členů ochranky, kteří za ní jezdili ve dvou autech. Nyní jsou to tři bodyguardi v jednom voze,“ popsal bulvár zdroj z okolí Vitáskové.  

Okamžitě se proto rozpoutaly spekulace, jak spolu mohou obě události souviset. Obě dámy měly být dobré kamarádky a právě šéfka premiérova sekretariátu měla Vitáskovou prosadit do čela Energtického regulačního úřadu. Je proto možné, že Nagyová prosadila i její ochranku, ať už přes své kontakty ve Vojenském zpravodajství (které jsou nyní předmětem vyšetřování), nebo přes premiéra Nečase, který je členem Bezpečnostní rady státu.

Bulvár však píše, že podle jeho informátorů mohlo být vše úplně jinak. Obě dámy se prý měly rozejít ve zlém. „Naposledy spolu mluvily v březnu, paní Nagyová měla nějaké výhrady k lidem, které si paní Vitásková vybrala na úřad. Ta ji poslala do patřičných mezí,“ říká zdroj. To by mohlo naznačovat, že policisté možná neměli Vitáskovou jen chránit.

Do těchto spekulací se přidávají ještě odhalené kontakty Nagyové s podnikatelem Ivo Rittigem. Ten přitom podle některých měl být spojen i se solárním byznysem, proti kterému Vitásková bojuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …