Bulvár shrnuje jména umělců, kteří podpořili partaje. Třeba najdete překvapení

18.10.2013 9:01

Řada sportovců a celebrit ze světa showbyznysu se před volbami rozhodla veřejně podpořit své politiky. Podle deníku Blesk je jich tolik, že kdyby se rozhodli jít své favority zvolit ve stejnou chvíli, některá divadla a koncertní síně by takřka oněměly, sportoviště zase osiřela.

Bulvár shrnuje jména umělců, kteří podpořili partaje. Třeba najdete překvapení
Foto: youtube.cz
Popisek: Herec Tomáš Hanák ve videoklipu

Velkou plejádu osobností má po svém boku tradičně občanská demokracie. Tu podporuje například herec Ondřej Pavelka, herečka Jana Štěpánková nebo třeba zpěvačka Petra Janů. "ODS je garant pro ty, kteří si uvědomují, že vývoj v naší vlasti jde nebezpečně doleva, kdo vědí, že je nutno zachovat parlamentní demokracii," říká herec Michal Pavlata.

Řada celebrit a známých tváří se postavila za ANO Andreje Babiše. Veřejně svou podporu vyjádřil třeba legendární žokej Josef Váňa, atletka Šárka Kašpárková nebo slavná gymnastka Věra Čáslavská. Nepřímo jej podpořil také zpěvák  Karel Gott v jednom z rozhovorů. "Mám svého jasného favorita. Myslím, že ta osoba něco dokázala. V politice zatím moc ne, ale je to velmi úspěšný člověk. Kdo umí dát dohromady velké věci, může dát dohromady i stát," řekl Zlatý slavík.

Na stranu SPOZ se kloní sportovci. Blesk jmenuje fotbalovou legendu Antonína Panenku a stolního tenistu Petra Korbela. Umělci zase, jak se zdá, tíhnou ke Straně zelených. Podporu mají jistou od Tomáše Hanáka, Ondřeje Vetchého nebo režisérů Břetislava Rychlíka a Otakáro Schmidta. "Pravá politika je ta, která podporuje ochranu života od početí do smrti, rodinu a tradice, náboženství do škol, charitu, církev, státotvornost, toleranci..." uvedl filmový tvůrce.

TOP 09 táhne Schwarzenberg

Také TOP 09 se může pochlubit řadou známých příznivců. Mnozí z nich vyjadřují podporu především lídru strany. "Protože v jejím čele je pan Karel Schwarzenberg. Jemu věřím, a tudíž i straně, kterou vede," řekl herec Oldřich Navrátil. Podobně se vyjádřila i jeho kolegyně z herecké branže Bára Hrzánová, režisér Jan Hřebejk nebo zpěvák Dan Bárta.

Za KDU-ČSL stojí režisér Filip Renč, prý kvůli tomu, že lidovci jsou jediná strana, která se nikdy nespojí s komunisty, nebo astronom Jiří Grygar. Favorit voleb ČSSD zase může počítat s podporou herečky Uršuly Klukové nebo herce Pavla Trávníčka. Janu Bobošíkovou a její volební blok Hlavu vzhůru! zase podporuje zpěvačka Helena Vondráčková. Pouze KSČM zůstává v tomto srovnání osiřelá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…