Bývalý kancléř Havla a exředitel ČT vyrukoval s tvrzením, proč prý Zeman útočí na veřejnoprávní televizi

13.01.2018 12:30

Pozvání do Výzvy Seznamu přijal prezident České filmové a televizní akademie, bývalý generální ředitel České televize a bývalý kancléř Havla Ivo Mathé. Podle něj si současný prezident vybírá média, přes která chce komunikovat. Je to součástí jeho hry, tvrdí.

Bývalý kancléř Havla a exředitel ČT vyrukoval s tvrzením, proč prý Zeman útočí na veřejnoprávní televizi
Foto: Petr Novák, Wikipedia
Popisek: Mediální producent, pedagog a manažer Ivo Mathé

„To, že prezident komunikuje výhradně přes média typu Blesk nebo TV Barrandov, je součástí té jeho hry, kdy chce škodit ostatním,“ dodává Mathé.

Podle něj kritika televizí je namístě a vždy byla přítomná. Považuje to vlastně za důkaz, že to novináři dělají správně. Útoky současné hlavy státu na adresu České televize pak komentuje slovy: „Víte, současný prezident je hodně mstivý a má velmi dobrou paměť. Takže dodnes mu vadí, že ČT odhalila, že lhal v případě aféry Bamberg,“ tvrdí Mathé a připomíná sled událostí týkající se předmětné kauzy, která vyplula na povrch v roce 1998. Kauza se týkala schůzky současné hlavy státu a podnikatele Jana Vízka, který měl nabízet ČSSD finanční prostředky a kompromitující materiály na ostatní politické subjekty výměnou za účast ve vládě pro vybrané jedince. Zemanovo tvrzení bylo, že se s „psychopatem“ ihned rozloučil, reportéři ČT však přišli s jiným závěrem, a to, že těch setkání proběhlo více.

  • Celá zpráva ZDE

Mathé se také zamýšlí nad příchodem online médií a digitalizace. „V době, kdy začal být intenzivně používán internet, tak už tištěná média prošla restrukturalizací,“ komentuje bývalý ředitel, jak tištěná média reagovala na brutální nástup internetu.     

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

8:04 Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

Rusové na Ukrajině dál postupují. Prý je to i kvůli tomu, že nejvyšší vojenský velitel ukrajinské ar…