ČSSD dnes volí kandidátku pro krajské volby v Pardubickém kraji

03.03.2012 6:23

Delegáti krajské konference ČSSD dnes zvolí kandidáty pro krajské volby. Nejvážnějšími uchazeči o pozici lídra kandidátky jsou krajský radní pro zdravotnictví Martin Netolický a náměstek hejtmana a krajský radní pro dopravu Jan Tichý.

ČSSD dnes volí kandidátku pro krajské volby v Pardubickém kraji
Foto: Archiv
Popisek: Volební místnost

Tichý byl dlouho považován za favorita na pozici budoucího hejtmana. Koncem loňského roku se však objevily nahrávky, které skrytě pořídil podnikatel Libor Joska z rozhovorů s bývalým místopředsedou krajské ČSSD Miroslavem Petržílkem.

Krajského předsedu dnes nezvolí

Údajně požadoval po Joskovi, spolumajiteli stavební firmy Enteria, mnohamilionové úplatky za ovlivnění výběrových řízení, což měl podle Petržílka zařídit právě Tichý. Náměstek tyto výroky odmítl, část straníků se ale od něho odklonila.

Kvůli tajně pořízené nahrávce na konci ledna odstoupil z funkce předseda krajské organizace Miroslav Váňa. Do médií unikl záznam jeho rozhovoru, v němž se vulgárně vyjadřuje o manipulaci s potenciálním hejtmanem Janem Tichým a financování strany. O Váňovi se v poslední době psalo také v souvislosti s Petržílkovu údajnou korupční kauzou. Volba krajského předsedy dnes na programu není, měly by ji předcházet okresní nominační konference.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chyťte se za rypák, vytáhněte si ho z ... Vyoral kvůli Novotnému rozjel peklo

15:00 Chyťte se za rypák, vytáhněte si ho z ... Vyoral kvůli Novotnému rozjel peklo

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA Podle komentátora bychom se neměli cítit útoky primitivů, jako je P…