ČSSD slibuje účtenkovou loterii. Za rok rozdá 12 milionů

23.10.2013 22:20

Účtenkové loterie - nový "fenomén" naplno vypukl u našich slovenských sousedů. V případě výhry hodlá ČSSD stejnou loterii zavést i u nás. Každý měsíc by se dal vyhrát až milion korun, ze státního rozpočtu by tak šlo každý rok dvanáct milionů.

ČSSD slibuje účtenkovou loterii. Za rok rozdá 12 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Zatímco u slovenských sousedů výhry zaštiťuje společnost Tipos, u nás by se toho musela ujmout také některá ze sázkových kanceláří. "Musím především zdůraznit, že první v pořadí jsou registrační pokladny s fiskální pamětí. Ty pak totiž generují stejné účtenky," řekl serveru Týden.cz stínový ministr financí Jan Mládek. Stejně jako na Slovensku by měla být určena minimální hodnota účtenky - například Slováci musí odevzdat účtenku s hodnotou alespoň jednoho eura.

Také minimální věk je omezen - zúčastnit se mohou pouze starší osmnácti let. I přesto je o loterii velký zájem, podle ministra financí Petera Kažimíra se jen za první měsíc do soutěže přihlásilo na 350 tisíc lidí. "Jestli se registrovalo 350.000 lidí, je to pro nás dalších 350.000 daňových kontrolorů," dodává Kažimír. Podle některých kritiků ale může časová náročnost a byrokracie spojená s registrací na internetu zájemce odradit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

10:30 „Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

V podcastu Reinvent The Money promluvil známý americký politolog, profesor Mearsheimer. Jeho slova o…