ČSTV se připojí k žalobám na zrušení prodeje majetku Sazky

12.12.2011 17:38

Půl roku od prohlášení konkursu nad Sazkou se sportovní svazy ČSTV rozhodly, že se připojí k žalobám České spořitelny a skupiny Penta. Společně chtějí prosadit reorganizaci Sazky. Uvedl to Český rozhlas.

ČSTV se připojí k žalobám na zrušení prodeje majetku Sazky
Foto:
Popisek:

Šéfové Sazky jsou podle Radiožurnálu přesvědčeni o tom, že byl prodej skupinám PPF a KKCG zmanipulovaný a pro akcionáře Sazky nevýhodný. Cílem všech tří žalobců proto bude zrušit transakci a dosáhnout navrácení alespoň části podniku do rukou původních vlastníků, tedy sportovních svazů.

„Penta už v minulosti napadla několik usnesení insolvenčního soudu. S námitkami ale neuspěla, odvolací soud žaloby odmítl a zřejmě i teď jsou šance žalobců spíš jen teoretické. Přesvědčeno o tom je vedení nové Sazky,“ uvedlo rádio.

„Myslím, že je to holá utopie, ale nepřísluší mi to hodnotit,“ zmínil ale v odpovědi rozhlasu Václav Jalovecký z Penty.

Dnes už odvolaný předseda představenstva ČSTV Pavel Kořan ale v možnost zvrácení konkursu údajně věří. „Rozhodně to nepovažuji za zoufalé gesto. Jsem přesvědčený o tom, že to má velmi silné zázemí a že to má šanci na to, aby se tak stalo,“ řekl Kořan.

Rozhlasu ovšem není jasné, jaké nové konkrétní argumenty chtějí sportovci soudu přinést. Navíc prý i samotné představenstvo staré Sazky, tedy firmy, které loterijní podnik už nepatří, vede mezi sebou spory o to, kteří lidé za něj mohou jednat a zpochybňují si valné hromady.

Insolvenční zákon Hušákovi neumožňuje koupi

Radiožurnál dále připomíná, že Sazku do problémů přivedlo financování vysočanské O2 arény. Podle médií ale halu chce koupit bývalý generální ředitel Sazky Aleš Hušák. „Pokud si na tu halu našetřil, ať si ji koupí. Já osobně proti tomu nic nemám,“ řekl k tomu údajně místopředseda představenstva Sazky Zdeněk Ertl.

„Insolvenční zákon mu ovšem neumožňuje získat majetek podniku, který předtím dovedl ke krachu. Teoreticky by mohl využít jako prostředníka takové koupě nějakou firmu, například s anonymními akciemi,“ připomněl pak rozhlas v této souvislosti a také zdůraznil, že hala ostatně ani nebude na prodej.

Bestsport má ale čas do poloviny února. Pak musí předložit reorganizační plán. „Je pravděpodobné, že spíše navrhne věřitele uspokojit z peněz z provozu haly než z jejího prodeje,“ dodal v reportáži reportér rozhlasu Martin Drtina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

15:58 „Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

Co říkají lidé o vakcinaci? Jedná se o zločiny na lidskosti? Kdo vyvolal covid? Kdo z toho udělal ce…