Chceš být europoslancem? Zaplať, zní z TOP 09

04.12.2013 15:56

Když výkonný výbor TOP 09 v březnu tohoto roku vyhlásil nominaci na primárky voleb do Evropského parlamentu, netajil se tím, že případní kandidáti kromě písemného souhlasu a prohlášení musejí složit také nominační příspěvek v ne zcela zanedbatelné výši. Pro první až třetí místo kandidátky byl stanoven na rovných sto tisíc korun.

Chceš být europoslancem? Zaplať, zní z TOP 09
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

Výkonný výbor TOP 09 vydal pokyny pro případné kandidáty na poslance Evropského parlamentu. Kromě závazných termínů jsou mezi podmínkami pro přijetí nominace důležité také písemný souhlas kandidáta, prohlášení a kontaktní list dle vzoru schváleného předsednictvem strany a především složení nominačního poplatku.

Sto tisíc za kandidaturu

Ten je odstupňován podle umístění na kandidátce. Zatímco kandidáti na samém chvostu kandidátní listiny musejí složit "pouze" 20 tisíc korun, za první až třetí místo si strana účtuje rovných 100 tisíc korun. Za čtvrté až šesté místo je nominační poplatek stanoven na 80 tisíc, za šesté až desáté potom 50 tisíc korun.

Pokyny výkonného výboru  na stránkách TOP 09 ZDE.

Nominační příspěvek museli jednotliví kandidáti poslat na účet strany. V pokynech nechybí poznámka s ujištěním, že takto získané finance budou použity pro volební kampaň do Evropského parlamentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…