Chovanec rozeslal členům ČSSD dopis. Vysvětlil v něm, že protikandidáti Hamáček a Zimola jsou naprosto neschopní

09.02.2018 15:53

Statutární místopředseda ČSSD Milan Chovanec vytáhl v boji o post šéfa strany další zbraň. Dopis. Právě dopisem se rozhodl svým spolustraníkům vysvětlit, proč kandiduje a proč by sociální demokracie neměla vstupovat do vlády.

Chovanec rozeslal členům ČSSD dopis. Vysvětlil v něm, že protikandidáti Hamáček a Zimola jsou naprosto neschopní
Foto: Vít Hassan
Popisek: Bývalý ministr vnitra Milan Chovanec

Milan Chovanec rozeslal svým spolustraníkům dopis, ve které se rozhodl všem vysvětlit, proč usiluje o post předsedy strany. Po volební katastrofě, kterou si strana prošla v říjnu, prý Chovanec doufal, že se objeví nějaká silná osobnost, která stranu sjednotí. Proto navrhoval volbu předsedy referendem, proto navrhoval otevření ČSSD. Jenže k ničemu z toho nedošlo. Proto se rozhodl kandidovat on sám. Je totiž přesvědčen, že strana potřebuje alespoň krizového manažera. Ve svých oponentech Janu Hamáčkovi a Jiřím Zimolovi takovéto krizové manažery nevidí.   

 „U žádného z kandidátů ale nevidím vlastnosti, jež sociální demokracie dnes potřebuje nejvíce. Jde o dostatek životních zkušeností, manažerský talent, chuť pracovat a rozhodovat, vůli řešit kritické situace a odvahu říkat nepříjemné věci,“ uvedl Chovanec. Z dopisu citoval server iDnes.cz.

Celý článek naleznete zde.

V dopise své spolustraníky také ujišťuje, že se nehrne do vlády. Nový předseda ČSSD podle Chovance musí sedět především v Lidovém domě a musí se pokusit postavit stranu znovu na nohy. To se neslučuje s prací ministra. Další členové ČSSD do vlády jít mohou, ale musí to být vláda, ve které bude mít sociální demokracie důstojnou roli. Před spoluprací s ANO ovšem Chovanec varoval. V minulé vládě se totiž ukázalo, že spolupráce s Andrejem Babišem je velmi problematická.

Na druhé straně Chovanec také slíbil, že dokáže narovnat vztahy s prezidentem Zemanem, které byly za časů Bohuslava Sobotky v čele strany velmi pošramocené.  

„Jako předseda ČSSD budu chtít, abychom přestali ideově bloudit a vrátili se ke svým programovým kořenům. I proto budu usilovat, abychom měli dobrý vztah s prezidentem republiky, jehož vnímám jako bytostně levicového politika. A pokud hovořím o dobrý vztazích, pak tím myslím vyvážené vztahy postavené na vzájemném respektu,“ zdůraznil Chovanec.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…